"Vrlo je nezahvalno tvrditi da je Ratko Mladić u Srbiji"

PREDSJEDNIK srpskog Savjeta za suradnju s Tribunalom Rasim Ljajić izjavio je kako je vrlo nezahvalno tvrditi da je Ratko Mladić u Srbiji.

"Sve dok ne bude lociran, vrlo je nezahvalno tvrditi da je u Srbiji ili da nije", rekao je Ljajić za B92.

Ljajić je rekao da mu se čini kako su mnogi u međunarodnoj zajednici, koji nisu naklonjeni Srbiji, vijest o uhićenju Radovana Karadžića primili s rezervom, a neki sa "strahom da će Srbija poboljšati međunarodne pozicije".

Na pitanje tko je uhapsio Karadžića, Ljajić je odgovorio da su ga uhitili pripadnici Sigurnosno-informativne agencije (BIA) te da tu nema nikakve tajne.

"Većina javnosti je protiv suradnje, jer je Tribunal često bio neprincipijelan"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku su dodatne provjere tko je sve dolazio u dodir s torbom i Karadžićevim laptopom.

"Još uvijek se vrše određene analize, nisu sve završene, točno ćemo znati za par dana koliko je ljudi dolazilo u kontakt s torbom i stvarima iz torbe", rekao je Ljajić.

Požalio se kako u svojoj javnosti nemaju podršku za ovo što rade, dok s druge strane imaju jako hladan odnos mnogih službenika u Europskoj uniji.

Ljajić je rekao da je "većina javnosti protiv suradnje s Tribunalom, ne zato što podržavaju ratne zločince, nego zato što je Tribunal često bio neprincipijelan i što je donosio neke čudne presude".

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara