VS UN-A OBAVIJEŠTENO DA IZRAEL UBRZAVA IZGRADNJU ZIDA

Izrael je ubrzao podizanje ograde između sebe i palestinskih teritorija, dijeleći palestinske zajednice i obitelji i prijeteći potpuno odvojiti Jeruzalem od Zapadne obale, upozorio je visoki UNov dužnosnik u izvješću Vijeću sigurnosti. L

"Tijekom proteklog mjeseca izgradnja je ubrzana", rekao je u utorak Kieran Prendergast, podtajnik UN-a za političke poslove, u mjesečnom izvješću Vijeću sigurnosti o Bliskom istoku.

"Palestinci na trasi ograde suočeni su s gubitkom zemljišta i ograničavanjem pristupa radnim mjestima, tržištima i komunalnim uslugama", rekao je Prendergast pozvavši Izrael da zaustavi izgradnju zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izrael tvrdi da podiže zaštitnu ogradu na Zapadnoj Obali kako bi spriječio ulazak terorista, dok Palestinci prosvjeduju smatrajući da zid unaprijed određuje granice buduće palestinske države na štetu Palestinaca.

Prendergast je kazao Vijeću sigurnosti kako zid oko istočnog Jeruzalema pogađa desetine tisuća Palestinaca jer dijeli "zajednice i obitelji i prijeti odvojiti Jeruzalem od ostatka Zapadne Obale".

(Hina) sl rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara