Vučić: Hrvatska i Srbija ispadaju smiješne pred cijelim svijetom

Vučić: Hrvatska i Srbija ispadaju smiješne pred cijelim svijetom

Foto: PIXSELL/Reuters/Ognen Teofilovski

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija i Hrvatska "ispadaju smiješne pred cjelokupnom međunarodnom zajednicom zbog recipročnih mjera koje su uvele jedna drugoj", prenosi N1.
 
"Kao dva ogromna balvana"
 
"Važno je da razumijemo kako i jedni i drugi ispadamo smiješni, kao dva ogromna balvana, pred cijelom međunarodnom zajednicom. Uzalud nama što nismo krivi i što kao država morate povući samo recipročne mjere, svi ispadamo smiješni jer se ljudi u svijetu pitaju - što je ovima?", kazao je Vučić novinarima u Skoplju, gdje se održava sastanak lidera regionalnog Procesa Brdo-Brijuni.
 
Dodao je da su "Srbija i Hrvatska dva svijeta, posebno kad je riječ o Jasenovcu i drugim veoma važnim, ne povijesnim nego moralnim pitanjima".
 
"Trebamo razmišljati o sebi"
 
Vučić je kazao da se Srbija treba okrenuti sebi i probati ne sudjelovati u nečemu, s nekim drugim, što bi moglo narušiti njen ugled.
 
"Nek' oni rade svoj posao, dajte da se okrenemo sebi i da o sebi razmišljamo", kazao je.
 
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u Skoplju da Hrvatska "ima ispruženu ruku za dijalog" sa Srbijom i da će se nastaviti zalagati za članstvo svih država jugoistočne Europe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara