Vučić kaže da je poraz od Švicarske jedan od najtužnijih dana za Srbe: "Neka nas mrze"

Vučić kaže da je poraz od Švicarske jedan od najtužnijih dana za Srbe: "Neka nas mrze"
Foto: EPA, Hina

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić Svjetsko prvenstvo u nogometu gleda kao jedan veliki politički događaj. Jučer je tako Vučić političke poene u Srbiji hvatao komentirajući veselje hrvatskih nogometaša nakon pobjede nad Argentinom kad su neki od njih pjevali Čavoglave.

Danas je, pak, komentirao slavlje švicarskih igrača albanskog podrijetla na sinoćnoj utakmici protiv Srbije.

Vučić je poraz od Švicarske zapravo proglasio jednim od najtužnijih dana u Srbiji.

''Ponosan sam na naše građane, jer je naša nacija bila ujedinjena u tuzi sinoć i mislim da teško da smo ikada bili tužniji. Ali nikoga nismo vrijeđali i bili smo tužni zato što volimo svoju zemlju, a ne što mrzimo nekog drugog", rekao je Vučić. Iz njegove izjave teško bi se moglo zaključiti kako misli samo na nogometnu utakmicu.

Vučić vjeruje u pobjedu protiv Brazila. Ali i ako izgube, on će jednako voljeti Srbiju.

"Vjerujem u pobjedu na sljedećoj utakmici. A i ako ne bude, jednako ćemo voljeti svoju zemlju i uvijek ćemo biti uz svoje sportaše. Ne trebaju nam pjesme protiv drugih, mržnja protiv drugih, a oni neka nas mrze. To govori i o našoj i njihovoj veličini'', rekao je Vučić, prenose Novosti.

Podsjetimo, švicarski nogometaš albanskog podrijetla Granit Xhaka postigao je gol, a prilikom slavlja rukama je napravio simbol orla (simbol Albanije) što je razbjesnilo srpske navijače. Osim toga, Srbi za poraz krive i suce.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara