Vučić opet komentirao Milanovića: Malo tko je Srbiju nazvao šakom jada, ali...

Vučić opet komentirao Milanovića: Malo tko je Srbiju nazvao šakom jada, ali...
Foto: EPA

SRBIJA je otvorena za suradnju s Hrvatskom i pozdravit će svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj, poručio je danas srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da dvije zemlje moraju imati "znatno bolje odnose".

"Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti..."

Vučić je u izjavi za TV Pink, poslije svečanog puštanja u rad plinovoda Turski tok u Istanbulu, na pitanje što očekuje u budućim odnosima Beograda i Zagreba, naglasio kako će Srbija "s oduševljenjem pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i svaki kilometar asfalta, novi dalekovod i rasvjetni stup koje Hrvatska izgradi u srpskim sredinama".

Istaknuvši kako je Srbija vrlo otvorena za suradnju, Vučić je naveo da je s Hrvatskom "suradnja neophodna ako obje zemlje žele opstati na ovim prostorima" i zaustaviti odlaske brojnih građana u inozemstvo.

Ocijenio je da su odlasci građana Hrvatske "proporcionalno veći".

Ipak je bocnuo Milanovića

"Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti...", rekao je Vučić uz ocjenu da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada" te da je, unatoč tome, čestitao Milanoviću na pobjedi u utrci za predsjednika.

"Želim vjerovati da je to rečeno u nekom trenutku u kojem ne znam što se dogodilo. U svakom slučaju, morat ćemo imati znatno bolje odnose s Hrvatskom i Hrvatima", naglasio je Vučić.

Podsjetimo, Vučić je Milanoviću nakon pobjede čestitao jednom jedinom rečenicom, hladno i potpuno općenito.

"Gospodine Milanoviću, čestitam Vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske. Aleksandar Vučić", navodi se u krajnje šturoj čestitki predsjednika Srbije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara