Vučić poručio građanima Srbije: Ne pravite zalihe, svega ima dovoljno

Vučić poručio građanima Srbije: Ne pravite zalihe, svega ima dovoljno
Screenshot: RTS

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da imaju povjerenja u državu i da ne prave kućne zalihe ustvrdivši kako svih proizvoda ima dovoljno "za godinu dana" i da "nitko neće biti gladan".

Zatražio je da se poštuju mjere i preporuke državnih tijela i stručnjaka u borbi protiv koronavirusa.

Vučić je na konferenciji za novinare poslije sastanka kriznog stožera za otklanjanje i sprječavanje mogućih štetnih posljedica koronavirusa priopćio da će biti spriječen izvoz osnovnih životnih namirnica u narednih 30 dana i da se od danas ne mogu izvoziti ni sredstva za dezinfekciju.

Vučić nije isključio ni mogućnost uvođenja izvanrednog stanja

Ocijenivši da bi problemi s pandemijom koronavirusa mogli biti završeni "za oko dva mjeseca", Vučić nije isključio ni mogućnost uvođenja izvanrednog stanja.

To podrazumijeva potpunu blokadu i izolaciju, zabrane, vojsku na ulicama i zatvaranje granica, "a pitanje je koliko možete izdržati u potpunoj izolaciji", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će svi koji ne budu poštovali odluke nadležnih tijela i usvojene mjere za suzbijanje epidemije biti kažnjeni te će tražiti odgovornost i za objavljivanje lažnih vijesti, poput vijesti da je jedan pacijent zaražen koronom preminuo.

Vučić je zamolio umirovljenike i starije osobe da ne izlaze iz svojih domova

Vučić je zamolio umirovljenike i starije osobe da ne izlaze iz svojih domova kako bi izbjegli rizik od zaraze, a od sunarodnjaka iz inozemstva zatražio je da ne dolaze u Srbiju za uskrsne blagdane.

Do danas ujutro u Srbiji registriran ukupno 41 slučaj koronavirusa

Tada se, po njegovoj ocjeni, očekuje vrhunac epidemije, a pojačano prenošenje zaraze moglo bi dovesti do nekontroliranog širenja koronavirusa.

U Srbiji je do danas ujutro registriran ukupno 41 slučaj koronavirusa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara