Vučić vraća zastavu EU-a u Predsjedništvo Srbije

Vučić vraća zastavu EU-a u Predsjedništvo Srbije

Foto: Srdjan Ilić/PIXSELL

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić vratio je zastavu Europske unije u zgradu Predsjedništva Srbije i to je jedan od prvih poteza koji je povukao, piše u ponedjeljak beogradski tisak.

U predsjedničkom uredu na Andrićevom vijencu, uz državnu zastavu Srbije ponovno je postavljena i zastava EU-a, nekoliko godina nakon što ju je iz Predsjedništva Srbije iznio tadašnji i donedavni šef države Tomislav Nikolić, navodi beogradski list Blic.

Zastava EU-a, podsjeća list, prvi put je unijeta u predvorje Predsjedništva 2. ožujka 2012., kad je tim činom obilježeno dobivanje statusa kandidata za članstvo Srbije u EU-u, čime je Srbija dobila pravo koristiti pojedine simbole Unije.

List, međutim, ne navodi kad je i u kojom okolnostima Nikolić uklonio zastavu iz službenog ureda šefa države.

Novi predsjednik, nova pravila

Osim na Andrićevom vijencu, zastava EU-a činom dobivanja kandidature Srbije za članstvo u EU-u u ožujku 2012. postavljena i na zgrade vlade i parlamenta Srbije, te na zgradu Skupštine grada Beograda.

Petogodišnji mandat Tomislav Nikolić završio je 31. svibnja i istog dana predao dužnost šefa države Aleksandru Vučiću koji je s 55,08 posto glasova pobijedio u prvom krugu na predsjedničkim izborima održanim 2. travnja.

Vučić je, kao predsjednik Srbije, danas započeo službene konzultacije s parlamentarnim strankama o mandataru za novog premijera nakon što je on 30. svibnja formalno podnio ostavku na tu dužnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara