Vučićev stručnjak: Žene, vi slobodno u šoping u Italiju, štiti vas estrogen

Vučićev stručnjak: Žene, vi slobodno u šoping u Italiju, štiti vas estrogen
Screenshot: RTS

"U SRBIJI nema zaraženih koronavirusom, ali poduzimamo sve neophodne mjere i opredijelili smo se za potpuno otvoren pristup pa će Ministarstvo zdravstva dva puta dnevno objavljivati sve relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji", priopćio je u srijedu srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

"Koronavirus u ovom trenutku u Srbiji ne postoji", rekao je Vučić poslije sastanka resornih nacionalnih agencija i tijela navodeći kako je vlada izložena lažima da u Srbiji ima preminulih od tog virusa.

Kaže da su sve mjere dogovorene

On je najavio da će Ministarstvo zdravstva od sutra dva puta dnevno, u 8 i 18 sati, objavljivati podatke u vezi s koronavirusom.

Vučić je poslije sastanka s medicinskim službama i nacionalnim institucijama zaduženim za koronavirus naglasio da su u potpunosti dogovorene kompletne mjere prevencije i hitne reakcije nadležnih.

Na granicama će, kako je najavio, biti povećan broj sanitetskih timova, pa čak i prema Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji, a u tijeku je uređenje soba za izoliranje potencijalnih bolesnika.

Na presicu doveo stručnjaka koji je protiv testiranja

Vučić je na presicu doveo i dr. Branimira Nestorovića, pulmologa Univerzitetske dječje klinike Tiršova.

On je na početku obraćanja prvo rekao da se "nije nigdje učlanio".

"Nisam se učlanio, nisam se nigdje učlanio i nisam zato ovdje”, počeo je svoje izlaganje Nestorović, prenosi Nedjeljnik.

On je rekao da je na sastanku čak bio i "protiv maski".

"Ja ne mogu vjerovati da smo mi ljudi koji su preživjeli sankcije i ovako se ponašamo. Bio sam na sastanku protiv maski i testiranja - mi da nema testiranja ne bismo znali da je epidemija. Imali smo ekstra teške pneumonije, to nije bilo interesantno, sad je neka korona interesantna”, rekao je pulmolog Nestorović.

Naglasio je da nema razloga za paniku i zabrinutost.

"Apeliram na ljude da prestanu vjerovati neprovjerenim informacijama. Epidemija u Kini je pri kraju”, rekao je Nestorović.

Dodao je da virus manje napada žene.

"Žene imaju jako blage oblike. Estrogen štiti žene", rekao je Nestorović i dodao da one mogu "slobodno ići u Italiju u šoping". "Čujem da će sada tamo biti veliki popusti pošto nitko živ neće ići u Italiju", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara