Vučićevom stručnjaku prijeti zabrana rada, kolege ga prijavili. Evo što on kaže

Vučićevom stručnjaku prijeti zabrana rada, kolege ga prijavili. Evo što on kaže
Foto: Milos Tesic/ATAImages

PROTIV prof. dr Branimira Nestorovića, člana srpskog Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, podnesen je zahtjev etičkom odboru Liječničke komore Srbije (LKS).

U zahtjevu je navedeno da je "Nestorović svojim javnim nastupima kao član Kriznog stožera za suzbijanje epidemije covid-19 narušavao ugled i nanosio štetu liječničkoj profesiji, kao i zdravstvu u cjelini".

Inicijator za podnošenje zahtjeva je dr Đorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna doktorica u penziji, piše Srpski telegraf.

Etički komitet LKS-a sljedećeg će jedna raspravljati o zahtjevu grupe članova da se poznati profesor i pulmolog javno osudi zbog izjava koje je davao kao član Kriznog stožera. Ta javna osuda bi, u krajnjem ishodu, značila da bi profesoru Nestoroviću moglo biti oduzeto pravo na rad.

Na sve to profesor Nestorović u izjavi za Srpski telegraf kaže:

"Sad kad je prošla epidemija i kad se ispostavilo da sam za sve bio u pravu, ispao sam najneetičniji doktor u Srbiji zato što sam bio na konferenciji za novinare s Vučićem."

Nestorović dodaje da su se "tu poklopili različiti interesi" i da "tu ima i sujete, ali prije svega politike", i najavljuje da će potpisnike zahtjeva upućenog LKS, "ako zaista nešto učine", tužiti redovnom sudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara