Vujićeva sućut u povodu smrti Đanija Šegine

MINISTAR kulture Antun Vujić uputio je danas u povodu smrti Đanija Šegine, prvaka zagrebačkoga kazališta "Komedija", uglednog i cijenjenoga hrvatskog umjetnika, njegovoj obitelji, kazalištu i njegovim štovateljima izraze najiskrenije sućuti.

"Glasovite interpretacije Đanija Šegine, scenska pojavnost i iznimno širok raspon uloga koje je tumačio u brojnim operetama i mjuziklima, jedan su od najvitalnijih dijelova povijesti kazališta Komedija u kojemu je djelovao od njegova utemeljenja", ističe se u brzojavu sućuti.

Vujić dodaje kako je Šegina svojim majstorskim ostvarenjima, za koje je primio životnu Nagradu hrvatskog glumišta 1999., ostao zabilježen kao iznimna vrijednost suvremene glazbene scene i hrvatske kulture u cjelini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đani Šegina umro je jučer u 80. godini u Zagrebu. Nezaboravni čardaš-kavalir zagrebačke operetne scene debitirao je u ulozi Edwina u Kalmanovoj "Kneginji čardaša" u kojoj je odigrao i svoju posljednju ulogu šarmera Ferija.

Šegina je ostvario sedamdesetak uloga u operetama i mjuziklima, od kojih su antologijske one iz predstava "Grofica Marica", "Barun Ciganin", "Čovjek iz Manche", "Jadnici" i "Mala Floramye".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara