vukovar: hodočašće vjernika đakovačke i srijemske biskupije

Pod geslom "Obitelj put Crkve i naroda" danas je održano 4. biskupijsko spomenhodočašće vjernika đakovačke i srijemske biskupije u Vukovar.

Svečano misno slavlje u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova pred mnogobrojnim je vjernicima iz svih dijelova te biskupije predvodio biskup đakovački i srijemski Marin Srakić.

Biskup Srakić rekao je u propovijedi kako razrušeni obiteljski domovi i crkve nisu najveće zlo koje se dogodilo hrvatskom narodu u Domovinskom ratu.

"Najveće zlo predstavlja stradanje brojnih obitelji", poručio je i istaknuo kako hrvatske obitelji danas razaraju "materijalizam, potrošački mentalitet i individualizam".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Materijalizam je počeo kopati rupe u hrvatskom društvu kako bi se uništile obitelji koje su noseći stupovi svakog društva", rekao je Srakić dodajući kako danas "nisu uzor oni koji žive u brakovima, nego oni koji broje brakove iza sebe".

Istaknuo je da bi ozbiljna demografska kriza s kojom se Hrvatska suočava mogla ozbiljno ugroziti njezinu budućnost i ravnopravnost u zajednici europskih naroda.

Prije mise na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata održana je molitva križnog puta koju su sastavili bračni parovi iz župa baranjskog dekanata đakovačke i srijemske biskupije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara