Vukovarac: Sugrađanka me zarazila AIDS-om

Vukovarac: Sugrađanka me zarazila AIDS-om

"IAKO možda nije u redu što želim ostati anoniman, a objaviti tako šokantnu vijest, mislim da ipak moram javnost upozoriti na činjenicu da se u Vukovaru pojavio AIDS i da ga širi jedna ženska osoba koja radi u jednoj od prodavaonica u središtu Vukovara" - rekao je muškarac u telefonskom razgovoru novinarki "Glasa Slavonije".

Poziv u redakciju sa skrivenog broja telefona uputio je muškarac koji se predstavio kao Marko, objasnivši kako želi ostati anoniman jer je Vukovar mali grad u kojem se sve lako sazna, prenosi Novi list.

Muškarac je rekao kako je njegov život sada uništen, ali da želi osobu koja ga je zarazila obilježiti kao društvenu prijetnju jer mu nije htjela reći da ima sidu dok su bili u vezi, a pretpostavlja da vjerojatno ne govori ni drugima.

Za svoju bivšu partnericu rekao je da ima 30 godina i da je rodom iz Vukovara, gdje je živjela tijekom rata i gdje se vjerojatno i zarazila spavajući sa strancima i vojnicima. Dodao je da je zarazila i svog bivšeg muža, koji ju je nakon toga ostavio i odselio se iz Vukovara.

Muškarac koji se predstavio kao Marko tvrdi da žena koja ga je zarazila zna da ima sidu, ali to ne želi otkriti jer zna da bi bila izložena šikaniranju. Kako tvrdi, promijenila je već nekoliko radnih mjesta jer su poslodavci doznali da je bolesna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakodnevno uslužuje ljude koji niti ne znaju od čega ona boluje jer se na njoj ne vidi da je nositelj virusa. Vjerujte ako hoćete, ja nemam razloga da lažem o svemu tome jer moj je život upropašten", rekao je Vukovarac.

Da ima sidu otkrio je prije tri mjeseca prošavši nekoliko testiranja u Zagrebu. Trenutno je na terapiji jer se bolest još nije počela razvijati. Upozorava kao njegova bivša partnerica ne prima nikakvu terapiju te da joj je svejedno što ima smrtonosnu bolest i koga će sve zaraziti.

 "To treba spriječiti. Sada to kažem vama, a ako objavite ovu priču, javit ću vam i njezino puno ime i prezime", zaključio je muškarac šokantnu priču  osječkom dnevnom listu.

Najveća kazna 10 godina zatvora

Predsjednik Županijskog suda u Vukovaru, Ante Zeljko rekao je u razgovoru za Večernji list kako je moguća zatvorska kazna za namjerno širenje zaraze od 1-8 godina, a skrivi li smrt najveća zatvorska kazna je deset godina zatvora. Miroslav Janjić, iz ureda načelnika PU vukovarsko-srijemske, rekao je kako za sada nitko ništa nije prijavio.

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Fran Nihaljević pod antivirusnom terapijom su pacijenti oboljeli od side iz svih hrvatskih županija, ima ih i iz Vukovara, no u bolnici ne smiju otkriti je li Marko njihov pacijent i njegov identitet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara