Vuljanić: Stečaj KIM-a je mogući scenarij, zbog osvete Polančeca

Vuljanić: Stečaj KIM-a je mogući scenarij, zbog osvete Polančeca

POVODOM slučaja KIM, novog privatizacijskog skandala Sanaderove vlade, saborski zastupnik i predsjednik karlovačkog HNS-a Nikola Vuljanić, sazvao je danas novinsku konferenciju, objavio je Radio Mrežnica.

"Ako dođe do stečaja KIM-a, bit će to osveta malog Polančeka jer mu je pokvaren posao. Nadam se da se to neće dogoditi", izjavio je na pressici Vuljanić. Šef karlovačkog HNS-a smatra kako je svejedno tko će kupiti KIM ako se osigura da će tvrtka nastaviti raditi.

"Zaustavljena je jedna nakaradna privatizacija koja je trebala završiti tako da netko iz pozadine, iza tih kulisa koje je predstavljao g. Šimić, postane vlasnik KIM-a pod parolom "Mi smo dobri Hrvati, pa kad smo mi dobri Hrvati, onda je nama sve to dopušteno"", izjavio je Vuljanić, dodavši kako je sramotna izjava Šimića da se on u toj privatizaciji borio protiv Miloševića.

"To je neukusno, pogotovo kad se u takvu "borbu" uključuju oni koji Hrvatsku toliko vole da bi je opljačkali koliko god mogu", kazao je Vuljanić.

Polančec je, prema mišljenju zastupnika Vuljanića, krivnju pokušao svaliti na radnike i sindikaliste.

"Kad se vidjelo da Upravno vijeće HFP-a i ministri imaju prste u pekmezu, g. Polančec je pokušao napraviti nešto što ovdje nismo vidjeli 30-ak godina, tj. prevaliti krivnju na zločeste radnike i zločeste sindikaliste, oni su krivi jer su čudne uvjete postavljali. To me podsjeća na one parole "radnici, seljaci i poštena inteligencija". Radnici i sindikalisti ne spadaju više u tu kategoriju poštenih građana RH, prema mišljenju g. Polančeca očito", nastavio je revoltirani Vuljanić, dodavši kako je to primjer krajnjeg cinizma i bezobrazluka.

Vuljanić je također izjavio kako je očito da pravila nisu ista za sve kategorije društva, usporedivši ministre - članove Upravnog fonda HFP-a, sa pljačkašima uhvaćenim na djelu, ali uz izostanak odgovarajućih sankcija.

"Identična vrsta privatizacije odvija se u Istri gdje jedna tvrtka kupuje drugu", dodao je Vuljanić, referirajući se na situaciju sa tvrtkama Istra i Puljanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li to Upravni odbor Fonda za privatizaciju, na čelu s Polančecom, konačno zaslužio crveni karton pa da idu iz igre van, ne znam", istaknuo je Nikola Vuljanić.

Predsjednik karlovačkih narodnjaka smatra kako su u slučaju KIM moguća tri scenarija. Prvi i najjednostavniji je da Upravni odbor Fonda utvrdi kako je greška donijeta pri donošenju odluke o najpovoljnijem kupcu, poništi odluku i izabere novog kupca između dva preostala.

Drugi scenarij je poništenje natječaja i raspisivanje novog, pri čemu bi, smatra Vuljanić, odgovornost za KIM morala preuzeti vlada, te pomoći KIM-u da preživi do kraja natječaja, budući da su ionako "sami ministri, članovi Upravnog odbora krivi za nastalu situaciju".

Treći, i prema Vuljaniću, najizgledniji scenarij je "ne napraviti ništa i čekati vjerovnike da pokrenu stečaj".

"Jedini kvaziracionalni razlog da se to napravi sa strane potpredsjednika Vlade je osveta", smatra Vuljanić, te poziva ministra Vukelića da ne dopusti stečaj KIM-a.

"Ukoliko to ne učini Županijsko državno odvjetništvo, osobno ću podići kaznene prijave protiv članova Upravnog odbora HFP-a", zaključio je predsjednik karlovačkih narodnjaka.

Ma.N.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara