Wall Street Journal: Apple i Goldman Sachs pripremaju zajedničku kreditnu karticu

Wall Street Journal: Apple i Goldman Sachs pripremaju zajedničku kreditnu karticu
Foto: 123rf
 
AMERIČKI tehnološki div Apple i financijski div Goldman Sachs spremaju se lansirati zajedničku kreditnu karticu, izvijestio je Wall Street Journal (WSJ).
 
Kartica će nositi brend Apple Pay i mogla bi biti puštena u opticaj početkom sljedeće godine i zamijeniti dosadašnje Appleovo partnerstvo s britanskom bankom Barclays, piše WSJ u četvrtak, pozivajući se na neimenovane izvore.
 
Apple se na taj korak odlučio u sklopu preusmjeravanja fokusa na prihode od internetskih usluga i sadržaja, a Goldman Sachs želi više zaraditi na poslovanju s potrošačima. U Appleu nisu željeli komentirati izvješće WSJ-a.
 
Američki tehnološki div još uvijek ostvaruje najveći dio prihoda prodajom iPhonea i u prva tri ovogodišnja mjeseca zabilježio je snažan skok dobiti, što je ublažilo strahovanja od nepovoljnog utjecaja napetosti u kinesko-američkim odnosima na prodaju iPhonea.
 
Analitičari su posebno izdvojili velik skok prihoda u Appleovom odjelu usluga koji smatraju važnim elementom proširivanja poslovanja i smanjivanja ovisnosti o prihodima od prodaje potrošačkih uređaja.
 
Skok prihoda od usluga za 31 posto, na 9,2 milijarde dolara, pripisan je većim prihodima od programa Apple Pay i Apple Music. 
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara