Walter Wolf u MORH-u: Sumnjiva nabava 84 oklopnjaka

Walter Wolf u MORH-u: Sumnjiva nabava 84 oklopnjaka

SVJETSKI biznismen slovenskog porijekla Walter Wolf, koji je već odavno i na hrvatskom tržištu poznat zbog određenih robnih marki, u Sloveniji je optužen da je podmićivao odgovorne osobe iz tamošnjih vojnih krugova da bi osigurao posredovanje u nabavi finskih vojnih vozila Patria.

Kako javljaju neki mediji, radi se o milijunskim provizijama, koje je Wolf trgovinom trebao ostvariti, pa se nameće pitanje je li sumnjiva kupoprodaja realizirana i u Hrvatskoj, koja je istim putem nedavno naručila 84 takva vozila.

U same Wolfove međunarodne poslove posumnjali su finski kriminalisti prateći jednu financijsku transakciju preko njegovog računa u Lihtenštajnu. Isti račun blokiran je još u lipnju, nakon čega su Finci izdali nalog za Wolfovo pritvaranje. "Sumnja se na korupciju koja proizlazi iz ugovora o zastupništvu i poslovima povezanima s time", kazao je finski kriminalist Kaj-Erik Bjorquist.

Wolf poručuje da nije upoznat sa tvrtkom Patrija, a kamoli sa samim poslovanjem

Wolf pak odgovara kako nije uopće upoznat o samom posredovanju. "Nikad nisam bio u Patriji. Dapače, uopće takvu tvrtku ne poznajem", poručio je Wolf iz Kanade dodavši da još uvijek nije dobio nikakav dopis o tome da je sudjelovao u prljavim poslovima, kao i da mu o tome nitko još ništa nije rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukoliko je zaista upleten, kao što navode Finci, Wolf će sigurno surađivati, što je ustvrdio Andrej Kac, njegov slovenski odvjetnik. "Kada bude utvrđen rok saslušanja, Wolf će sam otići u Finsku", najavio je Kac.

Pritvoreni predstavnici Patrije s kojima je ugovor lani potpisao ministar Rončević

Isto tako, istaknuo je da u ovoj poslovnoj suradnji nema ničeg sumnjivog, ali i da je preko spomenutog računa poslovao Patrijin zastupnik Ridel.

Zanimljivo je da su već pritvoreni predstavnici Patrije isti oni koji su prošle godine s tadašnjim ministrom obrane Berislavom Rončevićem potpisali ugovor o prodaji 84 vozila MORH-u.

Ig.M.
Foto: Index.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara