Washingtonska madamme pronađena mrtva

AMERIČKU javnost je danas šokirala vijest da je Deborah Jeane Palfrey, bivša vlasnica eskort-agencije Pamela Martin and Associates, pronađena mrtva.

52-godišnja Palfrey je prije dva dana od strane federalnog suda proglašena za pranje novca, poštanske prijevare i organizirani kriminal.

Njena agencija je, inače, u žižu javnosti došla kada se otkrilo kako su se među njenim klijentima našli od najvećih vašingtonskih uglednika. Nastojeći postići dogovor s federalnim vlastima kojim bi izbjegla kaznu, Palfrey je zaprijetila objavljivanjem imena klijenata s "crne knjižice". Neka od tih imena su kasnije procurila u javnost - zamjenik ministra vanjskih poslova Randall Tobias je podnio ostavku, dok se republikanski senator John Vitter javno ispričao biračima i svoje obitelji zbog "pogreške".

Još uvijek se ne znaju okolnosti smrti. Palfrey je pronađena u domu svoje majke u Tarpon Springsu na Floridi.

Počele su špekulacije o tome da je počinila samoubojstvo, ali i da je žrtva ubojstva, s obzirom da još nije izrečena kazna, te da je postojala mogućnost nagodbe kojom je mogla razotkriti prljave rabote mnogih vašingtonskih moćnika.

D.A.

Foto: MyFox Tampa Bay

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara