Yahoo i Google odgađaju partnerstvo zbog istrage

Yahoo i Google odgađaju partnerstvo zbog istrage

VODEĆE internetske tvrtke Yahoo i Google odlučile su odgoditi sprovođenje kontroverznog pretraživačkog partnerstva dok se ne riješi spor s američkim Ministarstvom pravosuđa.

Yahoo je objavio kako su nakon konzultacija odlučili pričekati s novim implementacijama tehnologija za pretraživanje. Paralelno s Yahooom, u Googleovoj izjavi stoji:

"Kada smo najavili naše partnerstvo s Yahooom u lipnju odlučili smo ga odgoditi do listopada, odnosno, okončanja istrage regulatornih vlasti. Kako smo još uvijek u procesu Ministarstva pravosuđa, odlučili smo naše partnerstvo odgoditi do daljnjega".

Dugo priželjkivano partnerstvo morat će biti odgođeno još najmanje jedan mjesec. Internetski oglašivači su u strahu jer Google, koji trenutno drži 63 posto tržišta, i Yahoo sa svojih 19,6 posto preuzimaju sve veći dio marketinškog "kolača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje marketinške tvrtke izjavile su za Reuters: "Zahvalni smo što Google i Yahoo odgađaju partnerstvo", što dovoljno govori o strahu i poziciji malih oglašivača. Iako velike, tvrtke Yahoo i Google propustit će ovogodišnju planiranu zaradu dok su ulozi ostali visoki što bi moglo dovesti do ozbiljnih problema.

Prodaja oglasnog prostora Yahooa i Googlea je dvosjekli mač s obzirom da će se oglasni prostor prodavati putem aukcija. Istina, time se gubi kontrola nad cijenama, no poznato je tko će ponuditi najviše za atraktivan oglasni prostor - zaključak je jednostavan: "lova se 'vrti" među velikim igračima".

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara