Youval Steinitz: Egipat je "faktor neprijateljstva"

PREDSJEDNIK izraelskog parlamentarnog odbora za vanjske poslove i obranu Youval Steiniz osudio je u utorak egipatsko posredovanje u izraelskopalestinskom mirovnom procesu nazvavši Egipat, rijetku arapsku zemlju s kojom Izrael ima zaključen mirovni sporazum, "faktorom neprijateljstva".

"Na palestinski teritorij ulazi čimbenik neprijateljski raspoložen prema Izraelu i po mom mišljenju jednako neprijateljski raspoložen prema mirovnom procesu, a to je Egipat", izjavio je za izraelski radio Youval Steinitz, parlamentarni zastupnik Likuda - stranke izraelskog premijera Ariela Sharona,

Agencije Steinitzove riječi ocijenjuju izjavom bez presedana protiv službenog Kaira. Egipat je prva arapska zemlja koja je zaključila mirovni sporazum s Izraelom 1979.

Takve izjave predsjednika iznimno važnog parlamentarnog odobra uslijedile su dan nakon što je general Omar Sulejmani, šef egipatske obavještajne službe, posjetio palestinski teritorij kako bi nagovorio palestinske militantne skupine na prekid vatre, što bi omogućilo palestinskom premijeru Ahmad Koreju da sklopi primirje s Izraelom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara