Z1 televizija brani Bujanca: Suca Kolakušića obradili smo profesionalno

Z1 televizija brani Bujanca: Suca Kolakušića obradili smo profesionalno

Foto: Youtube/z1

"SVAKU implikaciju da je Z1 televizija korištena u svrhu bilo kakve nečasne radnje, kakva 'medijski reket' zasigurno jest, u potpunosti poričemo i smatramo napadom na istraživačko novinarstvo i grubo kršenje prava na slobodu izražavanja i slobodu medija, koja predstavlja jednu od temeljnih osnova demokratskog društva koje se temelji na pluralizmu, toleranciji i slobodoumnosti", naglasila je u posebnom priopćenju glavna urednica Z1 televizije Mirela Matković, reagirajući na službeni dopis Mislava Kolakušića, suca Trgovačkog suda, koji je slučaj stečaja Solidum prijavio DORH-u.

>> Kolakušić prijavio Pevec DORH-u zbog milijunske prevare: "Preko Z1 Televizije su me htjeli zastrašiti"

Podsjetimo, Kolakušić je prijavio da su tvrtke Pevec (inače vlasnica Z1 televizije) i Kostko (koju vodi sin tajkuna Željka Žužića, vlasnika Soliduma) oštetile vjerovnike stečajnog dužnika TC Solidum d.o.o. u stečaju, za iznos od 28 milijuna kuna.

Zanimljivo je kako je samo dan prije na televiziji Z1, koju je nedavno kupio Pevec, emitiran "ekskluzivni prilog" o sucu Kolakušiću u kojem se problematizira upravo slučaj stečaja Soliduma te se tvrdi kako je sudac Kolakušić namjerno otezao stečaj Žužićeve tvrtke.

"Postoje suci koje obožava ljevica, koje promiču lijevi mediji i kojima su puna usta 'poštenja', a kad ono - dovodi ih se u vezu s omiljenim Mesićevim tajkunima", najavio je prilog u svojoj emisiji Velimir Bujanec, neonacist i osuđeni diler koji je plaćao prostitutke kokainom.

U prilogu je objavljeno da su odluke suca Kolakušića išle na štetu vjerovnika, a dodatno su pojačane izjavama bivšeg ministra financija Slavka Linića i bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića.

Sudac Kolakušić zaključio je da se čini vrlo vjerojatnim da je Pevec stekao vlasništvo televizije Z1 upravo iz razloga da bi medijskim reketom izbjegao namirenje nastale štete vjerovnicima stečajnog dužnika TC Solidum.

Prošlog tjedna uputili smo dopis Pevecu, no do danas nismo dobili odgovor. Ipak, o spornom prilogu očitovala se Z1 televizija.

"Uvažavajući vladavinu prava i potrebu povjerenja građana u sudove, Z1 televizija u konkretnom je slučaju vodila računa da kritika ne prijeđe određenu granicu te istu reportažu zasnovala na informacijama prikupljenim od javnih institucija, iz javno dostupnih podataka, relevantnih i stručnih sugovornika, građana i drugih medija", stoji u objavi Z1 televizije, a Bujančeva televizija naglašava da će i dalje objavljivati vjerodostojne informacije od javnog interesa u skladu s pravilima novinarske struke i etike i pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara