Za devet dana grijanja u stanu od 29 kvadrata dobila račun od 420 kuna

Za devet dana grijanja u stanu od 29 kvadrata dobila račun od 420 kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

ŽENI je stigao račun za grijanje u iznosu od 420 kuna za mali stan s jednim radijatorom, i to za samo 9 dana grijanja, piše Glas Slavonije.

Vinkovčanka Vlatka Tuček, pišu, nemalo se iznenadila kada je dobila račun za grijanje za devet dana, koji je, kada je preračunala, trostruko veći nego inače, a posebno ju je razljutilo što u vinkovačkom distributeru toplinske energije, GTG-u, nisu željeli objasniti zašto je račun tako visok.

Kako su im 2012.ugradili razdjelnik, prešla je na grijanje električnom energijom, no zbog kvara se vratila na grijanje preko vinkovačke toplane, ali samo na devet dana.

Sve zbog razdjelnika?

"Od dana kada su razdjelnici ugrađeni i kada sam dobila prvi račun, od 1027 kuna za siječanj 2012., a do tada su računi za grijanje zimi bili oko 550 kuna, počeli su moji problemi s tom gradskom tvrtkom. Na kraju sam odustala od grijanja preko GTG-a i prešla na grijanje na električnu energiju. Podsjećam da sam vlasnica malog stana, od samo 29 četvornih metara, u Dalmatinčevoj ulici, i imamo samo jedan veliki radijator i jedan razdjelnik", ispričala je Glasu Slavonije Vlatka Tuček.

"U siječnju ove godine grijanje preko GTG-a koristila sam osam-devet dana i očekivala račun od 250 kuna jer su inače moji računi za grijanje, prema obračunu prosječne potrošnje, bili 550-600 kuna u zimskim mjesecima. Međutim, dobila sam račun na 420 kuna, što, ako podijelimo na devet dana, iznosi 46 kuna po danu, a ako pomnožimo s 31 danom, to bi za cijeli siječanj iznosilo 1440. To je doista previše za samo jedan radijator u tako malom stanu. Od tada sam im se bar četiri puta obraćala pisanim putem i ni jednom moj prigovor nije bio uvažen. Iako tvrde da moje prigovore prosljeđuju u HERA-u, ni jednom uz njihov odgovor nisam dobila nikakav popratni dokument ili dopis iz HERA-e, tako da se pitam postoji li ta HERA uopće", dodala je Tuček.

Vinkovčanka je rekla kako je nazivala direktora GTG-a, pisala prigovore jer joj nitko u GTG-u nije znao objasniti zašto je prema obračunu preko razdjelnika grijanje tri puta skuplje. No krajem veljače dobila je njihov pisani odgovor u kojem su je uputili na tvrtku koja je ugradila razdjelnike, Industrijska mjerenja d.o.o. Zagreb.

"Niti sam ja tu tvrtku izabrala, niti je ugradnja razdjelnika bila moja ideja, a u prigovoru nisam ni spomenula da je razdjelnik neispravan. Na kraju krajeva, račune ne plaćam Industrijskim mjerenjima, nego GTG-u. Tim su odgovorom sa sebe jednostavno skinuli svaku odgovornost, kao da ih se moj problem uopće ne tiče, ne odgovorivši na bit prigovora - zašto je grijanje i obračun preko razdjelnika tri puta skuplji", požalila se gospođa.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara