Za dugi vikend čeka nas puno sunca i iznadprosječno toplo vrijeme

Za dugi vikend čeka nas puno sunca i iznadprosječno toplo vrijeme
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell, Index

PREMA prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, idućih nekoliko dana u cijeloj zemlji nas očekuje sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme.

> INDEX.HR VRIJEME

Sutra do 23

"U subotu se diljem zemlje očekuje sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme. 

Na kopnu se očekuje slab vjetar, a uz obalu ujutro burin. Tijekom dana očekuju se zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu između 9 i 14, a najviša dnevna od 18 do 23°C", kažu prognostičari DHMZ-a.

Biometeorološke prilike će posvuda biti povoljne. Danju će biti sunčano i toplo, što će biti poticajno za mnoge meteoropate i kronične bolesnike. Ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom.

Na Uskrs isto toplo

U nedjelju i ponedjeljak također se očekuje sunčano i iznadprosječno toplo u cijeloj zemlji, dnevni maksimalac isto će biti oko 22, 23 stupnja.

Biometeorološke prilike u nedjelju će biti uglavnom povoljne. U drugom dijelu dana se kod izuzetno osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika mogu javiti umor, manjak energije i glavobolja.

U ponedjeljak će biometeorološke prilike u prvom dijelu dana biti uglavnom povoljne. Tijekom dana će se pogoršavati pa se kod osjetljivijih meteoropata mogu javiti umor, razdražljivost i glavobolja. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Tegobe će biti izraženije na južnom Jadranu.

U utorak pad temperature i olujno jugo

Potkraj ponedjeljka i u utorak stiže nam prolazno naoblačenje mjestimice s kišom pa će i temperatura pasti za nekoliko stupnjeva. Ponegdje bi dnevni maksimalac mogao biti tek 15 stupnjeva.

U ponedjeljak se na kopnu očekuje većinom slab vjetar, u utorak mjestimice umjeren jugoistočni.

Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike u utorak će prevladavati u većem dijelu Hrvatske, dok će na srednjem i južnom Jadranu biti nepovoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika mogu se javiti umor, manjak energije, razdražljivost i glavobolja. Preporučuju se lagana prehrana i uzimanje dovoljno tekućine.

Umjeren sjeverozapadnjak koji će sutra puhati na Jadranu u nedjelju će okrenuti na jugo koje će u ponedjeljak i utorak postati mjestimice jako i olujno.

No nakon utorka opet se vraća lijepo vrijeme, a s njime vjerojatno i iznadprosječne temperature.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara