Avion iz Londona sletio, Ante Todorić nije bio u njemu

Avion iz Londona sletio, Ante Todorić nije bio u njemu

Foto: Hina/MZLZ/Index

ANTE Todorić trebao je, po najavi njegovih odvjetnika, stići danas u Zagreb.

Prvi let iz Londona stigao je na Tuđmana u 11:35, a drugi se očekuje u 14:05. Na prvom letu ga nije bilo, a čini se da ga neće biti niti na drugom. U 14 sati je objavljeno da će avion kasniti oko pola sata.Razvoj događaja:

15:30 Ante Todorić nije bio na ovom letu iz Londona.

14:30 Avion je sletio, novinari čekaju izlazak putnika.

14:13 Avion iz Londona će kasniti oko pola sata.

13:30 Odvjetnik Piruške Canjuge: Ministar Marić bit će naš krunski svjedok. Opširnije

11:41 Ante Todorić nije u avionu. Mediji neslužbeno doznaju kako danas neće stići u Hrvatsku. Povratak, kako navode, očekuje se sutra ili u subotu ujutro.
 


N1 javlja kako bi mogao sletjeti u neku od susjednih zemalja te se potom autom zaputiti prema Hrvatskoj.

11:35
Avion je sletio.

11:00
Tjeralica za Ivicom Todorić može biti raspisana već sada. Opširnije...

10:13
HBOR je Todoriću u 10 godina dao 900 milijuna kuna kroz čak 25 kredita. Opširnije...

9:43
Ivica Todorić je bjegunac. Opširnije...

9:36
Odvjetnik Olujić rekao je za Index kako će Todorić do sutra sigurno stići.

"Nije još stigao. Tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana će stići. Nije sigurno da će danas stići, no sigurno je da će to biti do sutra", rekao nam je Olujić.

9:15
Policija je legitimirala našeg reportera

9:10
Indexov reporter je na Tuđmanu, očekuje se dolazak prvog aviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najava odvjetnika

Podsjetimo, odvjetnici Todorićevog sina jučer su nejasno najavili kako će Ante doći danas u Zagreb. Nisu se usuglasili je li krenuo ili tek treba krenuti iz Londona.

Jedan od odvjetnika, Fran Olujić, rekao je jučer novinarima ispred Županijskog suda da je Ante Todorić krenuo iz Londona te da će stići danas u Hrvatsku. Kaže kako je u stalnom kontaktu sa svojim klijentom.

"On je na putu prema Hrvatskoj, vrlo vjerojatno će doći sutra ili prekosutra. Ne znači da je negdje odakle se putuje dva dana. Trebalo mu je neko vrijeme da se spremi za put", rekao je jučer Olujić.

Međutim njegov kolega se nije slagao s njim.

"Detalje ne znam. Ante Todorić je u Londonu, prijavio je boravak tamo. Ne znam je li se vraća privatnim ili komercijalnim letom, ne znam kako će doći. Jučer smo dali i broj telefona na koji je kontaktiran. Krenuo je ili će krenuti ubrzo za Zagreb", jučer je rekao drugi odvjetnik Ante Todorića, Rajko Čogurić.

Zašto mu treba toliko dugo da doputuje?

Čogurić je jučer spominjao kako mu se klijent "polako sprema" i da je pitanje samo hoće li doći sutra ili prekosutra. Ustvrdio je kako bi trebao stići do kraja tjedna u Hrvatsku.

Bez obzira na nepodudarnosti u izjavama njegovih odvjetnika, nije jasno zbog čega Anti Todoriću treba cijeli dan, ili nekoliko dana da stigne iz Londona u Hrvatsku, obzirom na to da let od glavnog grada Velike Britanije do glavnog grada Hrvatske traje nešto više od sat i pol vremena.

Zatvor za Ivicu

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić odredio je sinoć, nakon ročišta koje je trajalo punih sedam sati, istražni zatvor Ivici Todoriću, dok će se ostalih 14 osumnjičenih u akciji Agrokor braniti sa slobode.

To znači da je 12 uhapšenih u slučaju Agrokor, koji su jučer u podne dovedeni na zagrebački Županijski sud, pušteni na slobodu, dok bi se protiv Todorića, ako se ne pojavi u Hrvatskoj, mogla raspisati tjeralica.

12 puštenih na slobodu

Protiv njih je pokrenuta istraga jer su Ivici Todoriću, kako sumnja tužiteljstvo, pribavili čak milijardu i 142 milijuna kuna.

Ukupnoj šteti Državno odvjetništvo pribraja i "nepripadnu imovinsku korist" od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Uz Todorića i sinove koji nisu u Hrvatskoj, istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeni su i ranije pritvoreni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara