Za idući tjedan najavljene otpremnine bivšim radnicima "Borova"

PREDSJEDNIK Uprave "Borova" Ninoslav Bajza izjavio je danas da bi otpremnine radno neangažiranim radnicima "Borova" mogle biti isplaćene tijekom idućeg tjedna.

U razgovoru za Hrvatski radio Vukovar Bajza je najavio da će danas u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) predati dokumentaciju potrebnu za sklapanje ugovora o zajmu između HFP-a i "Borova", iz kojega će se isplatiti otpremnine prekobrojnim radnicima.

"Dokumentacija je usuglašena s pravnim i financijskim sektorom HFP-a, i ako sve bude u redu, ugovor o kreditu između HFP-a i Borova bio bi sutra potpisan kako bi HFP već u petak doznačio novac na račun Borova", rekao je predsjednik Uprave "Borova". U tom slučaju, dodao je, "Borovo" bi novac na račune radnika počelo isplaćivati u ponedjeljak, 26. svibnja.

Novac za otpremnine neće biti isplaćivan u gotovini, već na brojeve žiroračuna koje su radnici naveli u izjavama o prihvaćanju Sporazuma o zbrinjavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od 1746 radno neangažiranih radnika "Borova" izjave je potpisalo više od 1600 radnika, rekao je predsjednik Uprave "Borova".

Naglasio je da će u ukupnom iznosu zajma HFP-a "Borovu" biti i novac za one radnike koji još uvijek nisu potpisali Izjavu o prihvaćanju Sporazuma o zbrinjavanju.

Svi takvi radnici imat će mogućnost do kraja svibnja potpisati izjavu, a ako to ne učine u tom roku, neće više postojati mogućnost njihove nagodbe s Borovom, rekao je Ninoslav Bajza.

Sporazum o zbrinjavanju radno neangažiranih radnika "Borova" potpisan je 31. ožujka ove godine, u nazočnosti ministra gospodarstva Ljube Jurčića, između HFP-a, Uprave "Borova" i Stožera za obranu prava prognanih radnika "Borova".

Njime se "Borovo" obvezalo da će zajmom u iznosu od 62 milijuna kuna, koji je poduzeću odobrio HFP, isplatiti otpremnine i zaostale plaće za 1746 radnika. Ti radnici "Borova" već više od deset godina nisu radno angažirani, a prema sporazumu za svaku godinu radnog staža svakom radniku trebalo bi isplatiti otpremninu od 1500 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara