Za Martinje 130-ak "veselih" zagrebačkih vozača

ZAGREBAČKI vozači ove su godine za Martinje pili više nego lani, ali je njihovim žilama teklo manje promila, zaključak je to zagrebačke policije na temelju podataka jučerašnje i noćašnje kontrole prometa.

Policija je od jučer do danas ujutro alkotestirala 1098 vozača, a pokazalo se da je oko 130 ili gotovo svaki deveti konzumirao alkohol. Rekorder je 56-godišnjak koji je u Savskoj ulici "napuhao" 2,57 promila, dok je među šest žena koje su vozile pod utjecajem alkohola "pobijedila" 25-godišnjakinja, zaustavljena u Velikoj Gorici s 1,23 promila.

Među pijanim vozačima 16 ih je već ranije zbog istog poroka bilo kažnjeno. Alkotestiranje je odbilo devet vozača.

Više od 50 ih je zaustavljeno s koncentracijom alkohola od 0,5 do 1,5 promila, 30-ak je imalo do 0,5 promila, a kod 20 je izmjereno više od 1,5 promila.

Kada se zbroje promili i podijele s brojem vozača ispada da je ovogodišnja koncentracija alkohola u krvi kod zagrebačkih vozača bila niža nego lani, kažu u policiji.

Među alkoholiziranim vozačima 38 je mladih između 18 i 24 godine, 11 vozača je u dobi između 41 i 50 godine, a samo trojica iznad 50 godina, među njima i "rekorder sa Savske".

Iako se ove godine za Martinje više pilo na sreću na zagrebačkim cestama nije bilo prometnih nesreća s poginulima. Ukupno je zabilježeno 67 nesreća u kojima je 16 osoba lakše ozlijeđeno, a jedna teže.

U policiji kažu da će s pojačanim nadzorom prometa nastaviti cijelog vikenda.

Lani je za martinjski vikend zagrebačka policija zaustavila 337 pijanih vozača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara