Za Milorada Dodika kupljen luksuzni zrakoplov vrijedan 5 milijuna dolara

Za Milorada Dodika kupljen luksuzni zrakoplov vrijedan 5 milijuna dolara

VLADA Republike Srpske naručila je luksuzni zrakoplov tipa cessna za VIP letove, a vrijednost narudžbe je čak 5 milijuna dolara. Od travnja će taj zrakoplov s dva pilotska i svega šest putničkih mjesta biti na raspolaganju Miloradu Dodiku, prvom čovjeku Republike Srpske.

Iz zrakoplovnog servisa RS najavili su kako će njihovi predstavnici  uskoro otputovati u SAD, kako bi se dogovorili detalji oko isporuke.

Dodik je dosad koristio cessnu staru 26 godina, a nakon posljednjeg kvara, procijenjeno je kako se servis zrakoplova ne bi financijski isplatio. Inače, taj zrakoplov dobiven je 1999. godine diobom imovine bivše Jugoslavije. Drugi avion koji je bio predmetom razdiobe, dobila je Federacija BiH, no on je odmah i prodan za 100.000 dolara. 

Kako saznaje Dnevni Avaz do sada je avionske usluge uglavnom koristio premijer RS Milorad Dodik, s obzirom na veliki broj obaveza tokom dana i vrlo čestog gostovanja u različitim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avion koristili za gledanje Svjetskog prvenstva 

No, zanimljivo je ovom prigodom podsjetiti kako su svojedobno Milorad Dodik i Dragan Čavić, premijer i predsjednik Republike Srpske, prigodom Svjetskog prvenstva u nogometu, iskoristili pravo na korištenje aviona Vlade tog entiteta i o trošku poreznih obveznika otputovali u Njemačku kako bi gledali utakmicu SCG - Argentina.
 
Kako je tada objavljeno, čelnici RS potrošili su tada 10.000 eura proračunskog novca, za gledanje reprezentacije koja nije njihova. Ishod je dobro poznat. Istočni susjedi izgubili su sa šest golova u svojoj mreži, a Dodik dvije godine kasnije dobio novi avion. Možda će s njim u Austriju i Švicarsku?

I.Ć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara