Za Milu je prikupljeno 8 milijuna kn. Otac za Index: Ne mogu vjerovati

Za Milu je prikupljeno 8 milijuna kn. Otac za Index: Ne mogu vjerovati
Foto: Obiteljska fotografija

ZA LIJEČENJE malene djevojčice Mile Rončević koja je ujedinila čitavu Hrvatsku velikom se brzinom prikuplja novac. 

>> Rebić, Perišić i Duvnjak se uključili u akciju za malu Milu

>> Mala Mila umire. Za 5 dana moramo skupiti 3 milijuna dolara. Idemo!

Mila boluje od leukemije, a najveće šanse za preživljavanje ima u bolnici u Philadelphiji. 

Njeno liječenje, prema najnovijim informacijama, vjerojatno bi koštalo 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna. Točna Milina dijagnoza je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7. O.

Prema zadnjim informacijama, doznajemo kako je za Milu prikupljeno oko 8 milijuna kuna.

Maloj Mili možete pomoći uplatom na žiro račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na račun u Banki Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ie Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99.

Nove informacije pratite na Indexu.

Otac za Index: Ovo je nevjerojatno

"Ovo je nevjerojatno", rekao nam je otac kada smo ga danas nazvali. Bio je u bolnici, pored kreveta male Mile. Spavala je. 

"Jednostavno nemam komentara. Osupnut sam. Ne vjerujem da se ovo događa. To znači da ćemo možda izbjeći terapiju ovdje i da postoje šanse da odemo direktno tamo. Najiskrenije sam zahvalan svima", rekao je za Index Milin otac. 

Kako je objasnio, terapiju koja je trebala započeti danas su u dogovoru s liječnicima prebacili za sutra kako bi vidjeli hoće li iz američke bolnice danas poslati račun te plan liječenja, kao i hoće li se prikupiti dovoljno novca. 

U akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum, a Marin Rončević jučer je za Index rekao da će upravo na račun te zaklade biti uplaćen novac koji je dosad prikupljen na njegov račun u slučaju da ne bude prikupljen iznos koji traže u američkoj bolnici.

Uključila se i Zaklada Nora Šitum

Danas je poziv za pomoć Mili uputila i majka Nore Šitum, djevojčice koja se također hrabro borila protiv zloćudne bolesti. 

"DRAGI prijatelji, dragi ljudi dobre volje... sigurno ste već čuli za malenu Milu Rončević. S njenim smo roditeljima u komunikaciji posljednja dva dana i zamolili su nas da organiziramo humanitarnu akciju za Milu. Uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradskog ureda akcija je službeno prijavljena i dobila je svoju oznaku i broj u najkraćem mogućem roku.

Za Milu je otvoren poseban izdvojeni račun kojeg možete vidjeti na slici. Znamo da živimo u državi s tisuću problema, nelogičnosti i poteškoća, ali zato imamo nešto što nitko drugi nema, a to je jedinstvo i empatija da pomognemo osobama u nevolji! Pogotovo kad je u pitanju život djeteta.

Prije 6 godina svi ste se ujedinili za našu Noru i svi zajedno smo napravili čudo!

Danas čudo treba naša Mila! Cifra koja je potrebna za nastavak njenog liječenja u Americi je 2,2 milijuna dolara. Ali nema te cifre koju lavina dobrote ne može dostići. Budimo svi zajedno Milino čudo! Pomaknimo granice još jednom! Mila nas treba. Idemo!!! Hvala vam svima", poručila je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara