UHLJEBISTAN

Za Plenkovića i ekipu na Tuđmanu uređeni novi VIP saloni, pogledajte slike

Za Plenkovića i ekipu na Tuđmanu uređeni novi VIP saloni, pogledajte slike
Foto: Igor Šoban/PIXSELL, Index, Josip Škof/MZLZ

VLADINI dužnosnici, Plenković i njegova ekipa, od sada će moći znatno ugodnije i udobnije putovati, bez potrebe da se miješaju s običnim civilima, svojim biračima, nakon što su na zagrebačkom aerodromu otvorena dva nova luksuzna salona na čije uređenje je utrošeno devet milijuna kuna.

Na Tuđmanu već postoji VIP salon, ali sad su uhljebi dobili nove, na 900 kvadrata

S obzirom na to da Hrvatska trenutno predsjeda Vijećem EU, luksuzni saloni bit će daljnjih pola godine korišteni za tu svrhu, a nakon toga nastavit će ih koristiti uglavnom hrvatski dužnosnici.

Iako u zagrebačkoj zračnoj luci već postoji VIP salon za komercijalne putnike, državni dužnosnici sada su dobili zasebne luksuzne prostore koji se prostiru na ukupno 900 četvornih metara. Na nekim specijaliziranim portalima pojavila se procjena da je uređenje koštalo čak četiri milijuna eura i da je račun platila vlada, odnosno porezni obveznici, no služba za odnose s javnošću MZLZ-a kaže da se radi o iznosu od devet milijuna kuna te da je to plaćeno iz dobiti koncesionara. 

Devet milijuna kuna za uređenje salona za državne dužnosnike

“Tijekom 2019. godine MZLZ d.d., koncesionar zračne luke, u pregovorima s bankama uspješno je realizirala refinanciranje projekta Međunarodne zračne luke Zagreb d.d., te u konačnici osigurala značajne uštede u troškovima kamata u godinama koncesijskog razdoblja koje slijede.

Dio dobiti je uložen u projekt uređenja VIP salona kao infrastrukturni projekt od zajedničkog interesa, što smatramo primjerom dobre suradnje državnog i privatnog sektora", stoji u odgovoru na Indexova pitanja o novim salonima na zagrebačkom aerodromu.

"VIP saloni će se koristiti za različita događanja, poput prijema državnih i ostalih dužnosnika i nakon razdoblja predsjedanja RH Vijećem EU, a koristit će se i za potrebe drugih VIP putnika, na zahtjev. 

Vrijednost investicije u uređenje VIP salona u postojećem putničkom terminalu, uređenje posebnog prolaza za dužnosnike i VIP putnike, te uređenje VIP prostora u terminalu generalne avijacije za goste koji dolaze posebnim, privatnim zrakoplovima iznosila je oko 9 milijuna kuna”, navodi se u odgovoru.

Upitali smo i vladu tko je točno i koliko platio uređenje ovih prostora, no do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

Pogledajte fotografije:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara