Za predsjednika turističke zajednice Zagreba umjesto Vlaste Pavić kandidiran V. Velnić

Za PREDSJEDNIKA Turističke zajednice Grada Zagreba danas je kandidiran Vladimir Velnić, SDPov potpredsjednik Gradske skupštine, odlučili su većinom glasova članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva iz SDP-a, dok su HNS-ovi članovi bili suzdržani.

Na jednoj od prošlih sjednica Poglavarstva na tu je dužnost bila predložena zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, no taj je prijedlog tada skinut s dnevnog reda uz obrazloženje da su s tim u vezi potrebne dodatne konzultacije.

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić tražio je da se i danas ta točka odgodi jer nije postignut konsenzus u prethodnim konzultacijama podržavši u ime HNS-a da na tu dužnost dođe gradonačelnica, kao što je to prvotno i predloženo.

"Turističkoj zajednici Zagreba treba dati odgovarajući značaj jer je razvoj zagrebačkog turizma jedna od važnih odrednica iz koalicijskog sporazuma", rekao je Tojčić.

Član Poglavarstva Srećko Ferenčak (HNS) je naglasio da na tu dužnost treba doći mlada osoba koja govori dva svjetska jezika ocijenivši da bi gradonačelnica bila "najbolje rješenje". "Ako ne ide - ne ide, no bilo bi bolje da smo oko toga postigli konsenzus", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara kako komentira nezadovoljstvo zagrebačkog HNS-a s novim prijedlogom za predsjednika TZGZ-a i Vladimirom Velnićem koji je na tu dužnost predložen odlukom zagrebačkog Predsjedništva SDP-a, zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić je rekao da su svi predloženi kandidati kvalitetni, pošteni i odgovorni ljudi i da je to njegov jedini komentar.

Predsjednika i ostale članove potvrđuje Skupština TZGZ-a koja će se održati za 15-20 dana od primitka službene obavijesti Poglavarstva. Za članove Turističkog vijeća TZGZ delegirani su Stipe Tojčić i Slavko Kojić, a za člana Nadzornog odbora Boris Blažeković.

Grad Zagreb danas se donacijom od 60.000 kuna iz gradske pričuve pridružio akciji "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar Hrvatske" kojom će se razminirati poljoprivredne površine u Pokupskom (Hotnja). Grad Zagreb će se uključiti i u organizaciju prikupljanja dodatnog novca prodajom 100.000 kupona od 10 kuna po komadu, a sav prikupljeni novac će se uplatiti Zakladi za humano razminiranje Hrvatske.

Danas je prihvaćeno i da se sklopi ugovor Grada Zagreba i Republike Hrvatske o sanaciji dugovanja gradskih zdravstvenih ustanova. Po riječima pročelnika Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara, od gradskih bolnica najveći "gubitaš" je Opća bolnica Sv. Duh koja je lanjsko poslovanje završila s gubitkom od 53 milijuna kuna. Naveo je i da je 200 nezdravstvenog osoblja višak od ukupno 1275 zaposelnih koliko ih danas broji Sv. Duh. "Svi gubici pali bi na leđa poreznih obveznika i zato pripremamo program sanacije", najavio je Šostar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara