za sva vozila otvorena cesta obrovac-gračac

Cesta Obrovac Gračac otvorena je za promet svim kategorijama vozila uz zimsku opremu a vozi se usporeno jednim prometnim trakom, jer se druga traka čisti, javio je HAKL.

Dionica Karlovac - Gračac prohodna je za sva vozila s obveznom zimskom opremom, osobito na dionici Udbina - Gračac, a dionica Gračac - Knin još je zatvorena za sav promet.

Dionica Novi Vinodolski - Senj - Karlobag - Sv. Marija Magdalena otvorena je za promet osobnim vozilima.

Na cesti Karlovac - Rijeka zbog udara olujnog vjetra na dijelu Kikovica - Oštrovica zabranjen je promet autobusima i teretnim vozilima nosivosti više od 3,5 tone, te vozilima s natkrivenim tovarnim prostorom, a za prvu skupinu vozila promet je zabranjen a županijskoj cesti Kikovica - Gornje Jelenje - Sopač.

Paški most je otvoren samo za osobna vozila, a Maslenički most, most Dubrovnik i Krčki most zatvoreni su samo za prvu skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ceste Dobroselo - Mazin - Bruvno i Sučević - Srb - Brotnja, zatvorene su za sve skupine vozila, dok je Karlobag - Gospić samo na dionici Brušane - Oštarije otvorena za putnička vozila uz obvezne lance.

Manja teretna vozila i autobusi moraju imati lance, a kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom promet je zabranjen na cestama: Koranski most - Saborsko; Jezerane - Brinje - Žuta Lokva - Vratnik - Senj; Korenica - Bunić - Lički Osik - Gospić - Karlobag; Žuta Lokva - Otočac - Perušić - Lički Osik - Gospić - Gračac; Udbine - Lovinac; Špilnik - Borje; te na županijskim cestama Bjelopolje - Lapac i Kutjevo - Orahovica.

Zimski uvjeti vožnje su na cestama bjelovarskoga, daruvarskoga i sisačkog područja. Na ostalim cestama u kontinentalnom dijelu zemlje nema većih teškoća. Na pojedinim dionicama vozi se usporeno zbog snijega i leda na kolnicima.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom nema dužih čekanja, a na GP području Osječko-baaranjske županije (Erdut, Donji Miholjac i Duboševica) zabranjen je ulaz u Hrvatsku teretnim vozilima, te vozilima koja nemaju zimsku opremu).

U prekidu su trajektne linije s Pagom i Rabom, kao i linija Brestova - Porozina za otok Cres.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara