Uhvaćeni zvukovi s dubine od 200 metara, dolaze li s nestale podmornice?

Uhvaćeni zvukovi s dubine od 200 metara, dolaze li s nestale podmornice?

Foto: Hina

DVA argentinska broda koja sudjeluju u potrazi za nestalom podmornicom ARA San Juan zabilježila su zvukove na ruti na kojoj je u srijedu nestala ta podmornica s 44 člana posade, rekao je glasnogovornik argentinske mornarice.

>> Otkrivena zadnja poruka koju je poslala nestala argentinska podmornica

>> Produbljuje se misterij nestale podmornice, posada ipak nije zvala u pomoć

Zvukovi, čija bi analiza mogla trajati nekoliko sati, zabilježeni su na 360 kilometara od argentinske obale, na prosječnoj dubini od 200 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se poklapa s rutom kojom bi trebala ići podmornica da se vrati u bazu", rekao je na konferenciji za novinare u Buenos Airesu glasnogovornik mornarice Enrique Balbi.

Mornarica je ranije objavila da satelitski pozivi uhvaćeni tijekom vikenda ipak nisu došli s tog plovila.

Prije nego što je nestala prošle srijede na južnom Atlantiku, argentinska vojna podmornica prijavila je kvar i krenula prema bazi.

Više desetaka brodova i zrakoplova Argentine, SAD-a, Velike Britanije, Čilea i Brazila pridružili su se potrazi. Vlasti uglavnom pretražuju površinu iz zraka jer oluje otežavaju plovidbu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Argentinu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Argentina.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara