Zadar: 207 obitelji preuzelo ključeve za stanove izgrađene po POS-u

U ZADARSKOJ četvrti Smiljevcu večeras je 207 zadarskih obitelji svečano primilo ključeve novoizgrađenih stanova iz programa Društveno poticane stanogradnje.

Riječ je o dvjema stambeno-poslovnim zgradama od kojih je u prvoj, manjoj, 46, a u drugoj, većoj 161 stan. Gradnja tih stanova kasnila je dva mjeseca i trajala je oko 16 mjeseci. Cijena četvornog metra u većoj stambenoj zgradi je 624 eura, a cijena četvornog metra u manjoj zgradi je 661 eur.

Ključeve prvoj četvorici vlasnika uručili su ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić i dogradonačelnica Ana Lovrin. Od svih većih hrvatskih gradova u kojima se provodio POS Zadar ima najnižu cijenu četvornog metra, rekao je ministar Čačić na prigodnoj svečanosti.

Dogradonačelnica Ana Lovrin je kazala da je grad Zadar prepoznao program Društveno poticane stanogradnje kao dobar način rješavanja najvažnijeg, stambenog pitanja za mlade obitelji. Grad Zadar je uložio u taj projekt zemljište i kompletnu infrastrukturu, odrekavši se bilo kakve naknade, ukupno 14,5 milijuna kuna, što je snizilo cijenu četvornog metra za 150 eura.

Ministar Čačić je istaknuo da je Zadar jedan od prvih gradova koji se uključio u program te je dodao da su stanovi u Zadru 30 do 40 posto jeftiniji nego na slobodnom tržištu. Još se gradi više od 90 stanova u Zadru, a kad oni budu gotovi, počet će gradnja još nekoliko stotina stanova jer je, kako je rekao, Zadar gospodarski jak, a raste i demografski.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara