Zadar: Nastavljena proslava 10. obljetnice "Maslenice"

PROSLAVA 10. obljetnice vojnoredarstvene akcije ´Maslenice´, u kojoj je prije deset godina oslobođen od srpske okupacije velik dio zadarskog zaleđa, nastavljena je danas.

Brojna izaslanstva položila su danas vijence i upalila svijeće pored spomen-obilježja poginulim braniteljima u toj akciji u Kašiću, u zadarskom zaleđu.

Među inima, vijence su položila izaslanstva Zadarske i Brodsko-posavske županije, svih gradova i većine općina u Zadarskoj županiji, svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MORH-a sa zapovjednikom HRM-a komodorom Zdravkom Kardumom na čelu, postrojba Hrvatske vojske, Policijske uprave i brojna druga. Vijence su položili i umirovljeni generali Damir Krstičević, Krešimir Ćosić, Miljenko Crnjac, Markica Rebić i Ivan Kapular.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na spomen-obilježju u Kašiću, koje se sastoji od kamenog postolja i križa izrađena od slavonskog hrasta, upisana su imena 35 poginulih branitelja, pripadnika III. gardijske brigade ´Kuna´. Oni su poginuli braneći područje oslobođeno u masleničkoj akciji ili sudjelujući u samoj akciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara