zadar: nastavljeno suđenje bivšem ravnatelju centra za socijalnu skrb

U Županijskom sudu u Zadru danas je nastavljeno proljetos započeto suđenje bivšem ravnatelju Centra za socijalnu skrb u Zadru Miroslavu Biloglavu, optuženu da si je od siječnja 1997. do kolovoza 2001. nezakonito pribavio protupravnu imovinsku korist od oko 500 tisuća kuna.

Po optužnici bivši ravnatelj Biloglav je zlorabeći dužnost izdao 1253 rješenja na imena 209 umrlih ili krivotvorena imena živih osoba za isplatu navodne jednokratne socijalne novčane pomoći. Biloglav je potpisivao isplatnice krivotvoreći tuđe potpise, a novac ostavljao sebi, navodi se u optužnici.

Osim za kažnjivo djelo zlouporabe ovlasti i položaja optužen je i za krivotvorenje jer je, kad je doznao da policija provodi istragu, uništio ili prikrio veći broj rješenja i isplatnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od ukupno 99 pozvanih svjedoka danas se pred Sudskim vijećem Županijskog suda u Zadru pojavilo desetak i svi su potvrdili da nikada nisu primali socijalnu pomoć u navedenu razdoblju te da su njihovi potpisi ili potpisi članova njihovih obitelji krivotvoreni.

Suđenje se nastavlja sutra.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara