Zadar: Okrugli stol HSP-a "Hrvatska bez mina"

U ORGANIZACIJI HSP-a danas je u Zadru održan okrugli stol na temu "Hrvatska bez mina".

Kako je rečeno na početku skupa, cilj je upozoriti na sve probleme u procesu razminiranja Hrvatske, s posebnim naglaskom na neriješeni status pirotehničara i poslodavaca.

Sudjelovali su saborski zastupnik HSP-a Tonči Tadić, predsjednik Hrvatske udruge sindikata pirotehničara Dražen Kiš, predsjednik udruge poslodavaca u razminiranju Miljenko Crnjac i brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Hrvatske udruge sindikata pirotehničara Dražen Kiš smatra neshvatljivim da u Hrvatkoj, koja je među minama najzagađenijim zemljama u svijetu, naši pirotehničari završavaju na burzi rada s neriješenim statusom i pravima.

Tonči Tadić je najavio da će HSP u Saboru predložiti novi zakon o razminiranju kojim će se osigurati status pirotehničara i poslodavaca.

On je podsjetio da je HSP jedini bio svojedobno protiv privatizacije razminiranja. Mislilo se da će se tako prikupiti više donacija, no pokazalo se da su to bila nerealna očekivanja jer je samo 10 posto novca prikupljeno donacijama, a sve je ostalo iz državnog proračuna, rekao je Tadić.

Poslove razminiranja sve više dobivaju tvrtke u kojima rade strani radnici, a našim pirotehničarima prijeti otkaz i odlazak na burzu. Isto tako apsurdno je da cijene razminiranja padaju, rekao je Tadić i istaknuo da je sadašnja cijena od oko četiri kune za razminiranje četvornog metra donja granica dostojanstva radnika.Ž
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara