Zadar: predizborni proglas HČSP-a

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) uputila je s današnje konferencije za novinare predizborni proglas hrvatskoj javnosti.

HČSP poručuje biračima da će tražiti donošenje lustracijskog zakona na rok od pet godina kojim bi bilo zabranjeno da se na bilo koju dužnost u vlasti kandidiraju oni koji su u prošlosti izravno ili neizravno počinili zločine nad hrvatskim narodom.

"Tražit ćemo procesuiranje svih onih koji su predavali ili prodavali tajne državne dokumente i transkripte strancima, čime su počinili izdaju i veleizdaju", kaže se u proglasu.

HČSP će, ako osvoji vlast, izvan važnosti staviti sve uredbe i zakone koji su doneseni na štetu Hrvatske i njezinih nacionalnih interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tražit će reviziju svih menadžerskih ugovora po kojima su isplaćivane goleme svote novca pojedincima, te reviziju svih poslova iz državnog portfelja, posebice onih koje su visoki dužnosnici davali svojim tvrtkama.

HČSP će tražiti reviziju odnosa s Haškim sudom i plaćanje ratne odštete za zločine nad hrvatskim narodom i njegovom imovinom.

Ta stranka obećaje da će prioritetno voditi hrvatsku politiku, a onda politiku Europske unije, te će na izborima nastupiti pod sloganom "red, rad i poštenje".

Predsjednik HČSP-a Luka Podrug na konferenciji je optužio sadašnju vlast da je "marionetska i izdajnička", dodavši kako je uvjeren da će joj na sljedećim parlamentarnim izborima doći kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara