Zadar: Predstavljanje koalicije HSLS-a i DC-a

KOALICIJA HSLS-DC predstavila je večeras na središnjem predizbornom skupu u Zadru kandidate za 9. izbornu jedinicu, predvođene nositeljem i prvim kandidatom na listi Joškom Kontićem, a na skupu su govorili i predsjednici HSLS-a i DC-a Dražen Budiša i Mate Granić.

Pozdravljajući okupljene Zadrane Budiša se na početku ispričao zbog, kako je rekao, onog razdoblja u kojemu je HSLS sudjelovao u vlasti u koaliciji sa SDP-om.

"Koalirali smo sa SDP-om vjerujući da će Hrvatska uspjeti u onome u čemu su ostale tranzicijske države, da će nastupiti razdoblje prosperiteta za Hrvatsku. To se nije dogodilo. Bilanca ove vlasti je vrlo slaba, a ovo je trenutak u kojemu se građani osjećaju kao i prije četiri godine", rekao je predsjednik HSLS-a.

Procijenio je da "deset dana prije izbora nema dvojbe da je ova vlast otišla" te da je "oporba već pobijedila" no da "samo još nije poznat omjer mandata između oporbenih stranaka".

Po njegovu mišljenju i sadašnje vladajuće stranke "svjesne su da su izgubile izbore". "U ovom trenutku, dok smo mi ovdje, Račan nastupa sa Severinom. Tko je mogao predvidjeti da će tako završiti jedan premijer hrvatske države", kazao je Budiša.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik DC-a Mate Granić ocijenio je da je današnje potpisivanje ministarske Povelje u Rimu o liberalizaciji tržišta zemalja zapadnog Balkana još jedan korak Hrvatske prema Balkanu.

"To je hrvatska realnost, sve drugo su laži", istaknuo je Granić dodajući da će nova hrvatska Vlada, sastavljena od sadašnjih oporbenih stranaka, biti pet puta europskija od Račanove.

Dodao je kako je Zakon o sprječavanju sukoba interesa, nedavno prihvaćen u Hrvatskom saboru, "sramotan jer stimulira krađu i omogućuje poslovanje tvrtkama pojedinih ministara".

Prvi kandidat koalicije HSLS-a i DC-a u 9. izbornoj jedinici, Joško Kontić, pozvao je birače na smjenu Račanove vlasti koja, kako ocjenjuje, "ni u čemu nije uspjela", a, kako je ustvrdio, "jedini projekt u kojemu je uspjela je projekt iz postelje na funkciju".

"Sve što je dobro napravljeno hrvatski narod napravio je sam, svojom krvlju i svojim suzama. Ova je Vlada popljuvala Hrvatski sabor i vlastiti narod", rekao je Joško Kontić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara