Zadar: Predstavljena knjiga "Posljednja vremena"

U prepunoj dvorani zadarskog sjemeništa ´Zmajević´ večeras je, u nazočnosti autora, predstavljen hrvatski prijevod knjige ´Posljednja vremena´, najčitanijeg katoličkog pisca iz Kanade Michaela OBriena.

O knjizi su govorili Petar Balta, urednik nakladničke kuće Verbum iz Splita koja je objavila knjigu, i župnik iz Turnja kod Biograda don Marino Ninčević, a okupljenima se na kraju obratio i sam autor.

Don Ninčević i Petar Balta su istaknuli da knjiga ´Posljednja vremena´ ne proriče budućnost ni apokalipsu, nego govori o sadašnjosti i upozorava čovjeka na budnost.

U svojoj knjizi s elementima trilera O´Brien posljednja vremena smješta u suvremeno globalističko doba. U liku predsjednika Europske komisije pojavljuje se Antikrist, a protiv njega se bori, na poziv Vatikana, odnosno Pape, katolički svećenik iz Izraela.

Obrativši se nazočnima na večerašnjoj promociji, Michael O´Brien je rekao kako on dolazi ´iz Crkve koja je uronjena u materijalizam, koja je podijeljena mnogim razlikama, a duhovni milje je vrlo konfuzan´. Vjera u Kanadi, kao i u mnogih razvijenih naroda, naglo pada, što otvara prostor za ´lažna učiteljstva´, smatra O´Brien, koji uzroke takvoj pojavi vidi, prije svega, u ´gubitku duhovnog očinstva´.

I ovdje, kao i svagdje u svijetu, osjeća se potreba za novom evangelizacijom, ali u Hrvatskoj je prisutna vrlo živa Crkva, rekao je O´Brien i istaknuo da je dirnut vjerom koju je vidio u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara