zadar: suđenje u odsutnosti bivšim oficirima jna

Na Županijskom sudu u Zadru danas je počela glavna rasprava u sudskom postupaku protiv četvorice oficira bivše JNA, Časlava Kostića, Ljubomira Cvjetana, Suada Hasovića i Zorana Tadića, kojima se sudi u odsutnosti.

Optužnica ih tereti da su u rujnu i listopadu 1991. u Zadru kao oficiri bivše JNA izdavali naloge za bojna djelovanja iz vojarna bivše JNA po civilnim četvrtima u Zadru te tako počinili ratni zločin.

Časlav Kostić bio je zamjenik zapovjednika Školskog centra protuzračne obrane u vojarni "Đuro Đaković" u Zadru, Ljubomir Cvjetan načelnik tzv. Škole rezervnih oficira u Zadru, Suad Hasović oficir u Školskom centru PZO u Zadru kao i četvrtooptuženi Zoran Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vojnim djelovanjem bivša je vojska iz vojarne "Đuro Đaković" razarala i nanijela velike štete na stambenim i gospodarskim zgradama u Zadru. Tom je prigodom pogođeno i zapaljeno više stanova, a ranjeno je i više građana Zadra.

Na današnjem suđenju čitani su iskazi svjedoka Ivana Potnara, Stjepana Fiolića, Josipa Tuličića, Bogoslava Blagojevića i Ante Kuglija. Iskazi su dani prije nekoliko godina.

(Hina) ima vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara