Zadavljen selektor pakistanske kriket-reprezentacije

Zadavljen selektor pakistanske kriket-reprezentacije

SVJETSKI KUP U KRIKETU, koji se održava na Jamajci, nekoliko je dana u sjeni okrutnog i još uvijek nerazjašnjenog ubojstva Boba Woolmera, uglednog trenera i selektora pakistanske reprezentacije.

58-godišnji britanski trener je 18. ožujka pronađen u besvjesnom stanju u svojoj sobi hotela Pegasus u Kingstonu nedugo nakon što je pakistanski tim na iznenađenje mnogih izgubio meč s Irskom. Woolmer je prevezen u bolnicu gdje mu je konstatirana smrt.

Na početku su medijima davane kontradiktorne informacije o tome da bi smrt mogla biti posljedica srčanog udara, posljedica dijabetesa, pa i samoubojstva.

Međutim, nakon višednevne istrage su jamajkanske vlasti objavile kako su na Woolmerovom vratu pronađeni tragovi davljenja. Odmah su se javile špekulacije koje su nasilnu smrt nesretnog trenera dovodile u vezu s kladioničarskim manipulacijama, odnosno namještanjem rezultata.

Woolmerovi prijatelji i poznanici ukazuju na to da je ubojica najvjerojatnije netko koga je Britanac poznavao, s obzirom da u njegovoj hotelskoj sobi nije bilo tragova nasilnog ulaskla.

Policija pretpostavlja da je počinitelj zločina, po svemu sudeći, osoba velike fizičke snage, s obzirom da je "Woolmer bio krupan" te ga nije mogao savladati bilo tko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi pakistanske reprezentacije, već potresene  šokatnim porazom i smrću popularnog trenera, su skoro tjedan dana bili prisiljeni ostati na Jamajci. Tek jučer su pušteni natrag u Pakistan nakon što su dali uzorke DNK radi eventualne usporedbe s tragovima koje je ostavio ubojica. 

Pakistanski predsjednik Pervez Musharaff je, pak, u četvrtak Woolmeru posthumno udijelio "Sitara-i-imtiaz", najviše civilno odlikovanje, ukazavši tako počast djelatniku sporta koji u Pakistanu ima isto značenje kao nogomet u većini svjetskih država.

Međunarodni savjet za kriket (ICC) je objavio kako će se natjecanja Svjetskog kupa, usprkos tragediji, nastaviti.

Policija trenutno pregledava snimke hotelskih video-kamera ne bi li utvrdila tko je bio u Woolmerovoj hotelskoj sobi u trenutku zločina.

D.A.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara