ZADOVOLJAVAJUĆE STANJE NA PODRUČJU PRIMORSKO-GORANSKOG PU-a

Zamjenik načelnika primorskogoranske Policijske uprave Oliver Grbić danas je, izvješćujući o prošlogodišnjim rezultatima rada PUa, izrazio zadovoljstvo stanjem, istaknuvši da je 2003. smanjen broj svih kažnjivih djela, osim zlouporabe droga.

Broj kažnjivih djela 2003. manji je za 7,3 posto nego 2002., a njihova je rasvijetljenost a 73,2 prema 70,9 posto, rekao je načelnik Kriminalističke policije PU-a Pero Kordić.

Broj kažnjivih djela zlouporabe droga veći je za 10,19 posto nego 2002., izvijestio je Kordić, dodavši da su za zlouporabu droga prošle godine kazneno prijavljene 63 osobe, od kojih je 18 sprovedeno u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Lani se nije dogodilo nijedno ubojstvo, a bilo je 12 ubojstava u pokušaju i svi su rasvijetljeni. Glavne zadaće kriminalističke policije PU-a ove godine su suzbijanje ilegalne imigracije, zlouporabe droga i rješavanje nerasvijetljenih ubojstava, rekao je Kordić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Načelnik Odjela sigurnosti u prometu Robert Mišan izvijestio je da je 2003. u prometnim nesrećama poginulo 38 osoba, odnosno za deset manje nego 2002.

Bitno je manji broj ilegalnih prelazaka državne granice nego 2002., ali je i ukupan broj prelazaka granice u oba smjera smanjen za 2,3 posto.

Zamjenik načelnika Grbić najavio je da će policija ove godine u suradnji s državnim odvjetništvom još temeljitije utvrđivati veze između nelegalne trgovine drogom i stjecanja imovinske dobiti kako bi se dokazalo da ta dobit organizatora lanaca krijumčarenja i prodaje droge potječe od kažnjivih djela. Nastojat će se, rekao je, oduzeti imovina počiniteljima takvih kažnjivih djela ako se utvrdi da je pribavljena prodajom droge.

(Hina) dsil sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara