ZAGREB: DODIJELJENE NAGRADE VEČERNJEG LISTA "RANKO MARINKOVIĆ"

Dobitnici ovogodišnje nagrade Večernjeg lista "Ranko Marinković" za najbolju kratku priču su Željko Kocaj, Davor Slamnig i Davor Mojaš, objavljeno je na današnjoj prigodnoj svečanosti u Muzeju "Mimara".

Prvu nagradu od osam tisuća kuna i prijenosno računalo dobio je Željko Kocaj za priču "Buka, bijes i autobus".

Drugu nagradu od šest tisuća kuna dobio je Davor Slamnig za priču "Teletabisi", a dobitnik treće nagrade od četiri tisuće kuna je Davor Mojaš za "Gizelinu jesen".

Odluku o laureatima te ugledne nagrade, koja se dodjeljuje 39. put, donio je ocjenjivački sud u čijem su sastavu akademik Miroslav Šicel, akademik Pavao Pavličić, Krešimir Nemec, Tomislav Sabljak i Branka Primorac.

Kako je rečeno, na natječaj je pristiglo 1108 priča iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

U najužem izboru za nagradu "Ranko Marinković" bili su i Željko Senečić, Šime Storić, Silvija Šesto, Josip Mlakić, Jozefina Dautbegović, Borislav Vujčić i Petko Vojnić Purčar.

Njegujući tradiciju natječaja za kratku priču na hrvatskom jeziku Večernji list pridonosi suvremenom hrvatskom proznom stvaralaštvu, rečeno je na današnjem proglašenju pobjednika. O popularnosti takvih akcija svjedoči i to što je svake godine sve veći odziv autora na natječaj, istaknuli su organizatori.

Dobitnicima je nagrade uručila glavna urednica Večernjeg lista Ružica Cigler.

(Hina) xkt yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara