Zagreb: Dvojica osuđena zbog preprodaje, a dvojica zbog posjedovanja kokaina

ZBOG preprodaje 1,5 kilograma kokaina na dvije godine zatvora danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen Saša Vukadin (31), a na tri godine Tomislav Orešković (31).

Istom je presudom zbog posjedovanja kokaina Tomislav Preglej (31) osuđen na deset mjeseci zatvora, a Igor Žigrović (36) na uvjetnu kaznu od dva mjeseca, uz rok kušnje od godinu dana.

Osuđeni Preglej je svoju kaznu već izdržao u pritvoru u kojem je bio od sredine srpnja prošle godine, a pritvor je do pravomoćnosti presude ukinut i Vukadinu kojem će se oduzeti 3.375 eura zarađenih preprodajom kokaina.

Obrazlažući presudu sudac Željko Horvatović je rekao da je sud povjerovao Preglejevom iskazu koji je dao u policiji u nazočnosti odvjetnika, te da je odbacio njegove naknadne tvrdnje da je taj iskaz dao jer ga je policija maltretirala i prisilila da tereti Vukadina.

Preglej je policiji detaljno opisao kako je od Vukadina kupovao drogu. Najmanje je u šest navrata kupio ukupno 75 grama kokaina po cijeni od 65 do 90 eura po gramu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud nije prihvatio Vukadinovu obranu da mu je policija podmetnula kokain u stan, ali ni optužbu tužiteljstva da je Preglej također preprodavao drogu jer za to, po mišljenju suda, nisu nađeni nikakvi dokazi.

Budući je Preglej registrirani ovisnik i imao je dovoljno novca za nabavu droge, sud je ocijenio da je kokain kupovao isključivo za osobne potrebe. S druge strane, sud je zaključio da pronalazak preše, vage i tableta MDMA u Oreškovićevom stanu upućuje da se on bavio preprodajom.

Vukadin i ostala trojica na početku su bili optuženi i za "pranje" novca zarađenog od preprodaje kokaina, no tužiteljstvo je tijekom suđenja odustalo od tih optužbi.

(Hina) so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara