Zagreb: J. Kosor od poglavarstva traži preispitivanje odluke o poskupljenju vode

PREDSJEDNICA Povjerenstva Gradskog odbora HDZ-a za Zagreb Jadranka Kosor pozvala je danas Gradsko poglavarstvo da preispita i povuče jučerašnju odluku o gotovo 40-postotnom poskupljenju vode.

Kosor je, na konferenciji za novinare, tu odluku ocijenila šokantnom, a pogotovo je, kaže, šokantna činjenica da je ona donesena jednoglasno, iako se koalicijski partneri "neprekidno svađaju oko svih odluka i vode bespoštednu borbu oko podjele gradskih fotelja".

Upozorila je da je odluka o poskupljenju vode, naprotiv, donesena bez prethodne najave i bez javne rasprave, uz šutnju gradskih zastupnika.

Od Poglavarstva Kosor traži da specificira na što će konkretno potrošiti novac od poskupljenja, ističući kako nije dovoljno reći da će se njime sanirati gradski vodovod, nego da treba precizirati i koliko kilometara kojeg dijela vodovoda, budući da je riječ o drugom poskupljenju vode u proteklih godinu dana.

Osudila je i odluku o poskupljenju zakupnine na tržnicama, koja će, upozorava, generirati nova poskupljenja i dodatno opteretiti građane.

Podsjetila je da su troškovi života u posljednjih šest mjeseci porasli za gotovo 18 posto, te da prosječna plaća u Zagrebu podmiruje tek nešto više od polovice potrošačke košarice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upozorila je i na problem infektivnog otpada, koji se u gradu odlaže na čak 700 divljih odlagališta.

Gradski oci ne poduzimaju ništa da bi riješili taj problem, a Zagreb, pogotovo u ovim ljetnim danima, postaje potencijalna ekološka bomba, ustvrdila je Kosor, pozivajući ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Ivu Banca da žurno reagira.

Osvrnula se i na medijska nagađanja da će se prijevremeni izbori u Zagrebu održati koncem studenoga, kad i parlamentarni.

Kosor je naglasila da se HDZ tome ne protivi, navodeći podatak da bi ta stranka, po rezultatima istraživanja agencije "Millenium promocija", kad bi se izbori za gradsku skupštinu održavali sada, dobila glasove gotovo 28 posto Zagrepčana.

(Hina) ibob azZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara