Zagreb: Kazna za nepropisno parkiranje i usluge "pauka" 800 kuna

Zagreb: Kazna za nepropisno parkiranje i usluge "pauka" 800 kuna
ZAGREBAČKA gradska tvrtka "Zagrebparking" od ovog je tjedna poskupjela cijene "pauka" pa će trošak vlasnika za nepropisno parkirano vozilo biti 800 kuna umjesto dosadašnjih 400 kuna.

Direktor "Zagrebparkinga" Mate Kraljević je izjavio da će se po novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama kazna za nepropisno parkiranje povećati sa 100 na 300 kuna, a troškovi uklanjanja vozila, tj. "pauka", porast će s 300 na 500 kuna. Tako će omjer između kazne za krivo parkiranje i troškova premještaja vozila ostati jednaka, dodao je.

Želimo cijenom djelovati na vozače da ne parkiraju vozila ondje gdje ne smiju - na pješačke prijelaze, u drvorede i slično - čime ometaju pješake, invalide i javni gradski prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kraljević je napomenuo da je novi cjenik "Zagreparkinga" donesen u dogovoru sa zagrebačkom prometnom policijom i Gradskim uredom za gospodarstvo, kako be se uveo parkirni red u središtu grada. Dodao je da parkiranje ove godine sigurno neće poskupjeti.

Naša je preporuka da parkiraju u garažama u središtu grada gdje ih sad ima priličan broj i to u Ilici, na Langovu trgu, u Kaptol centru, u Palmotićevoj, Petrinjskoj, na novom Kvatriću. Sada se vozači više ne mogu izgovarati da nemaju kamo parkirati automobil, dodao je.

Iznio je podatak da na zagrebačkom području dežura 15 "pauka" koji uklone i stotinjak nepropisno parkiranih automobila na dan.

Jedan od razloga više cijene usluge "pauka" je i taj što se nije mijenjala od 1993., a otada je, ističe Kraljević, benzin poskupio više puta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara