Zagreb: Krivotvorenim čekovima "zaradio" 50.000 kuna

POLICIJA je podigla kaznenu prijavu protiv 42-godišnjeg Zagrepčanina osumnjičenog da je prošle i pretprošle godine izdao krivotvorene čekove vrijedne oko 50 tisuća kuna, te zaključivao potrošačke kredite temeljem krivotvorenih dokumenata.

Policija je danas izvijestila da je muškarca prijavila zbog kaznenog djela krivotvorenja vrijednosnih papira, krivotvorenja isprava i prijevare. Zagrepčanin je osumnjičen da je uz krivotvorenu osobnu iskaznicu i čekovne kartice kupovao različite stvari u više trgovina na širem zagrebačkom području. U njima krivotvorenim čekovima platio 58 puta, oštetivši tako banku čije je čekove krivotvorio za oko 50 tisuća kuna, kažu u policiji.

Policija tvrdi da je osumnjičeni zaključio i dva ugovora o potrošačkom kreditu s jednim trgovačkim društvom, čije je zaposlenike lažnim dokumentima "doveo u zabludu", pa su mu oni predali tehničku robu u vrijednosti od 10.500 kuna.

Policija 42-godišnjaka tereti i da je početkom svibnja prošle godine pribavio krivotvorenu vozačku dozvolu za B, G i H kategoriju, u koju je umetnuo svoju fotografiju i koristio je kao pravu do sredine svibnja 2003. kada mu je oduzeta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Za slično je nedjelo, no sa znatno manjom štetom, policija prijavila i 47-godišnjeg muškarca. On je u ožujku ove godine koristeći se krivotvorenom osobnom iskaznicom i čekovnom karticom izdao tri krivotvorena čeka, kojima je kupio robu vrijednu 2.685 kuna.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara