Zagreb: Mladić demolirano Studentski centar

ŠTETA koju je u rušilačkom pohodu jučer u Studentskom centru u Zagrebu počinio 23-godišnji mladić veća je od pola milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Mladić, kojemu policija nije otkrila identitet, jučer ujutro oko 7 sati drvenom je letvom porazbijao stakla na prozorima i pregradnim zidovima više objekata unutar kruga Studentskog centra. Potom je ušao i u unutrašnjost gdje je nastavio razbijati stakla i inventar u WC-u. Divljački pohod završio je razbivši sva stakla na automobilu koji je ispred zgrade bio parkiran, nakon čega ga je policija uhitila.

Mladić je u policiji izjavio da je bio izazvan i revoltiran što ga je tu noć napala i istukla njemu nepoznata skupina mladića, no u policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi utvrdili točan motiv divljanje.

Protiv 23-godišnjeg mladića policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog oštećenja tuđe stvari.

Prosvjednici protiv homoseksualizma ogradili se od nasilja mladića

Prosvjednici koji su za vrijeme održavanja međunarodnog multimedijskog festivala Queer Zagreb ustali protiv homoseksualizma i nemoralnosti u hrvatskom društvu, ogradili su se danas od vandalizma kojeg je u zagrebačkom Studenskom centru počinio mladić.

Policija pretpostavlja da je motiv njegovog nasilnog ponašanja bio nezadovoljstvo tim festivalom koji podržava homoseksualizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pastor Evanđeoske crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić danas je na konferenciji za novinare podsjetio da su kršćani triju zagrebačkih crkava - Evanđeoske crkve cjelovitog Evenđelja, Kršćanskog centra "Riječ Života" i Evanđeoske crkve "Radosna Vijest" mirno prosvjedovali protiv homoseksualizma, a ne čovjeka, te da se protive nasilju. Bio je to prosvjed ljubavi, a ne mržnje, jer Bog voli čovjeka, ali mrzi svaki grijeh, pa i homoseksualnost. Zato je naš prosvjed bio poziv na pokajanje i obraćenje, rekao je Dučić, dodajući da i Biblija uči povijesnim primjerima propadanja najrazvijenijih civilizacija zbog nemorala.

Naveo je da su zadovoljni prosvjedom, jer je građane potaknuo na svjesnost o grijehu, a vlasti pozvao na zaštitu tradicionalnih vrijednosti hrvatskog društva - brak i obitelj.

Rekao je da je prosvjed tek početak aktivnosti hrvatskih kršćana crkava reformacijske baštine i za 31. svibnja u Zagrebu najavio mimohod "Hrvatska za Isusa" te potpisivanje peticije protiv nemorala i nepravednosti u hrvatskom društvu.

Dučić je upitao pročelnika zagrebačkog gradskog Ureda za kulturu, Vladimira Stojsavljevića, koji je, rekao je, prosvjed kršćana nazvao smiješnim, da objasni što je to smiješno.

"Zar je možda smiješno pozivanje ljudi na obraćenje Biblijskim istinama", upitao je Dučić.

Grad Zagreb financirao je održavanje šestodnevnog Queer festivala koji je održan prošlog tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara