Zagreb: Nadbiskup Bozanić predvodio misu u povodu Svjetskog dana mira

PREDVODEĆI misno slavlje u zagrebačkoj katedrali, zagrebački je nadbiskup Josip Bozanić u čestitki za Novu godinu poručio svim građanima Hrvatske da grade društvo mira, utemeljeno na istini, pravdi, ljubavi i slobodi.

U povodu današnjeg blagdana Marije Bogorodice i Svjetskog dana mira, nadbiskup Bozanić je podsjetio da je te četiri vrijednosti u svoju encikliku ´Mir na zemlji´ prije 40-ak godina uvrstio Papa Ivan XXIII.

Nadbiskup zagrebački podsjetio je i na poruke Ivana Pavla II. uz današnji dan, da nada u izgradnju mira na zemlji leži u pouzdanju u Boga, koji poziva na bratstvo i pouzdanje u ljude. Podsjetio je i na Papin poziv na molitve za mir u svijetu.

´Mi danas slavimo Novu godinu u godini krunice Blažene Djevice Marije koju je Papa proglasio prošlog listopada. Sveti otac nas poziva na intenzivniju molitvu, da bude usmjerena na mir´,

naglasio je u propovjedi zagrebački nadbiskup.

Uz nadbiskupa Bozanića u misnom slavlju sudjelovali su i pomoćni biskupi zagrebački Josip Mrzljak i Vlado Košić, apostolski nuncij Giulio Einaudi te 30-ak svećenika prvostolnog Kaptola zagrebačkog.

Današnje misno slavlje završeno je hrvatskom himnom ´Lijepa naša´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara