Zagreb: Otkrivene krivotvorene osobne iskaznice, vozačka dozvola, biljezi i SZUP-ova iskaznica

ZAGREBAČKA policija danas je izvijestila o četiri slučaja krivotvorenja isprava i to iskaznice bivše MUP-ove Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP), dvije osobne iskaznice, jedne vozačke dozvole, te više od pet tisuća biljega od po 50 kuna.

Krivotvorena službena iskaznica SZUP-a pronađena je kod 45-godišnjeg hrvatskog državljanina još u listopadu prošle godine, no policija ga je tek jučer prijavila za krivotvorenje isprave jer je gotovo pola godine čekala rezultate vještačenja.

Iskaznica je kod osumnjičenog pronađena tijekom prekršajne obrade koja je protiv njega pokrenuta jer je narušavao javni red i mir i vrijeđao policajce.

Osumnjičeni je iskaznicu krivotvorio tako da je u pravu SZUP-ovu iskaznicu umetnuo svoju fotografiju i promijenio podatke.

Samoborska policija je, pak, jučer zbog krivotvorenja prijavila 43-godišnjeg državljanina Srbije i Crne Gore (SCG) koji je u travnju ove godine u SCG od nepoznatog muškarca za 500 eura kupio ukradenu hrvatsku osobnu iskaznicu. Umjesto fotografije vlasnika u iskaznicu je umetnu svoju. Policija je to otkrila jučer ujutro kada im je 43-godišnjak, kao putnik u autobusu, na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Bregana pokazao iskaznicu.

Za treći slučaj krivotvorenja jučer je osumnjičena nepoznata osoba. Naime, nepoznati muškarac je početkom studenoga prošle godine u rent-a-car poslovnici tvrtke Abalon s krivotvorenom osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom unajmio kamp kombi vozilo Fiat Ducato, zagrebačkih registarskih oznaka, i do danas ga nije vratio. Vrijednost kombija je oko 200 tisuća kuna.

Policija je za kazneno djelo krivotvorenja znakova vrijednosti prijavila 33-godišnjaka u čijem je stanu 11. ožujka pronađeno 5240 komada biljega RH od po 50 kuna. Biljezi ukupne vrijednosti 262 tisuće kuna su mu oduzeti, a vještačenjem je naknadno utvrđeno da su krivotvoreni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara