Zagreb: Otvoren 3. Tjedan udruga

Preko 150 nevladinih udruga predstavit će se građanima Zagreba tijekom idućih pet dana održavanja 3. Tjedna udruga na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, rečeno je danas prigodom otvorenja manifestacije.

Programe, projekte, te glazbene i plesne nastupe svojih članova do 13. lipnja Zagrepčanima će predstaviti udruge osoba s invaliditetom, kronično oboljelih osoba, umirovljenika, žrtava nasilja, branitelja i drugih.

Tjedan udruga organizirao je Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu politiku, a osim upoznavanja građana s radom udruga, na štandovima na Tomislavovu trgu prodavat će se bonovi za akciju "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar Hrvatske".

Akcija je organizirana u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje i trajat će do 29. lipnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani mogu kupiti bonove po cijeni od 10 kuna, a cilj je prikupiti milijun kuna za razminiranje Hrvatske, kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

Nakon Tjedna udruga štandovi s bonovima za akciju razminiranja preselit će se na Trg bana Josipa Jelačića.

Danas okupljene građane i predstavnike udruga pozdravio je zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić i predsjednica saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Snježana Biga-Friganović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara