Zagreb - otvoren "Floraart"

Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart, koja se u zagrebačkom Boćarskom domu Zrinjevac održava 39. put, otvorio je danas popodne predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Na Floraartu će se do 6. lipnja predstaviti 155 hrvatskih i 24 strana izlagača iz devet zemalja cvijećem i najnovijim trendovima u uzgoju zelenila i uređenju okućnica. Čak 15.000 rezanih karanfila i 10.000 lončanica utkano je u ovogodišnji, središnji motiv "Floraarta", pod geslom "Radost u ljepoti".

U okviru Floraarta održat će se tradicionalni Hrvatski kup florista i prezentacija aranžiranja cvijeća, knjiga, mirisnih maraka Hrvatske pošte te stručna predavanja o katastru zelenih površina i zagrebačkim drvoredima.

Dječji park u Boćarskom domu i ove je godine obogaćen novim sadržajima za djecu - rodinim gnijezdom, indijanskim selom i labirintom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mesić čestitao je svima koji su pomogli da ta izložba ugleda svjetlo dana - izlagačima i djelatnicima "Zrinjevca" bez čijeg truda, rekao je, te izložbe ne bi bilo.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić istaknula je da je "Floraart" jedno od obilježja Zagreba, te je, kao i direktor trgovačkog društva "Zrinjevac" Igor Toljan, izrazila zadovoljstvo što je Predsjednik Republike došao na izložbu.

(Hina) xbma yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara